PN až do materskej
Ahojte som PN od 7.10.20 Kvôli chrbtici. Od 12.4.21 Ma prebral gynekológ kvôli rizikovému tehotenstvu. Ja by som chcela vedieť ako to vlastne je lebo ani on nevie. Chcel by ma podržať až do materskej ale neviem ci sa bude dat kvôli tomu ze to bude viac ako rok keďže porod mi vychádza 1.1. 22. Bude to niečo vyše roka. Malý ste to tak niektorá?
@lucka1310 na PN byt mozes, po roku vsak Bez naroku na €
@veronikaszabova
@konikkon opravim vas baby. Pn moze byt viac ako 52 tyzdnov a dostavat nemocenske. Teraz sa to menilo
@terina25 Tak si to treba aj prečítať - toto platí v prípade, že ty musíš byť naďalej PN, lebo kvôli korone sa odďaľovalo, zrušilo, prerušilo tvoje vyšetrenie, operácia, rehabilitácie či liečebný pobyt a na základe toho sa tvoj stav nezlepšil a toto vyšetrenie, operácia či rehabilitácia je k zlepšeniu tvojho stavu nevyhnutná. Ona je tehu a zrejme na základe rizika potratu je PN - jej sa to netýka.
Na PN byt mozes, ale nebudes ju mat platenu, plus zamestnavatel ta po roku odhlasuje z nemocenskeho poistenia a pri naroku na MD musis mat aktivne nemocenske, co by si nemala, iba ak by si PN ukoncila par dni pred nastupom na MD a cerpala dovolenku, aby sa ti obnovilo nemocenske. Bola som rovnaky pripad, bola by som 3 mesiace takto. Ja som to vyriesila vypovedou, aj tak som chcela uz davno skoncit a takto som aspon neostala bez prijmu, som na podpore a na MD pojdem z ochrannej lehoty. Ale ak si mozes dovolit ostat bez prijmu tak kludne ostan na PN nadalej, len potom pozor aby si mala aktivne nemocenske poistenie pri nastupe na MD.
@gabika108 ano mozes, ale nebudes nemocensky poistena, ale pri naroku na MD ked som si zistovala tak mi bolo povedane ze musi byt aktivne nemocenske a ked si viac ako rok pn tak si z nemocenskeho odhlasena, cize nemas ho aktivne a nevznika ti narok ma MD. Aspon tak mi to bolo vysvetlene

@lucka1310 a nemozes presrusit pn a tak ist z gyndy na pn?