icon

PN po mateskej

leazeziliny
2. apr 2023

Ahojte, pochopila som správne, je to najlepší postup?
11.4. mi končí materská. Na 12.4. som si vzala v práci dovolenku. A od 13.4. Pn? Je to tak správne aby som dostala vyššiu pn?
Áno, dôvod mam. Pol roka má trápi chrbtica, momentálne chodím na rehabky, ledva chodim, čakajú ma vyšetrenia.
Ďakujem za odpoveď.

mamina7070
2. apr 2023

Vyssiu PN nedostanes , dostanes normalne vypocitanu podla VZ a samozrejme treba respektovat liecebny rezim a byt doma pocas PN 😉

lienka.7
2. apr 2023

@leazeziliny nie, vyššiu PN nedostaneš.
Dostaneš predsa RP, si doma, nepracujes, mozes po vyšetreniach behat habadej, skodna na plate/prijme v žiadnom pripade nebudeš. Len proste ďalšia ojeb.....a systemu, vsak?
Ked ledva chodis, kto da ti stara o dieta, hm?

greta2017
2. apr 2023

Na PN musis nastupit v ochrannej lehote. Tusim je na to 7 dni po MD

leazeziliny
autor
2. apr 2023

@lienka.7 je to lepšie? Bol to potrebný komentár?
Vieš čo, mam tri deti. Z toho ročne dvojičky. Na starostlivosti sa podieľa manžel. Zvládame to. Nepotrebujem nikoho ojeb..., pracujem 20 rokov, 20 rokov všetko poctivo platím, na pn som bola naposledy asi v r. 2005. Takže moja milá, ja som z tých posledných kto využíva a zneužíva systém. Peknú nedeľu.

henrieta2022
2. apr 2023

@leazeziliny ano pochopila si to spravne. Budes mat rodicak + pn a mozes si riesit chrbticu. Tiez som tak bola 😥 Ako pise @greta2017 je tam ochranna lehota 7po MD

mamina7070
2. apr 2023

@leazeziliny nemusis vysvetlovat zakonny narok mas
poziadaj o vychadzky dve hodiny doobeda a dve poobede

uzivaj milgammu n 6 tabliet denne doplnit aj vapnik a suche teplo da sa infra lampa aj lacnejsie kupit treba hlavne vitaminy a mineraly doplnit telo je oslabene porodmi

mogaa
2. apr 2023

@leazeziliny ale zároveň obnovíš PP, čiže nie si v ochrannej lehote a zamestnávateľ ťa môže prepustiť.....samozrjeme nie počas PN....ale po jej skončení.....+ kontroly zo SP chodia aj v takýchto prípadoch, takže neviem či je výhra byť doma s ročnými dvojičkami len preto aby mi neprišla kontrola zo SP....

lienka.7
2. apr 2023

@leazeziliny ale prosím ta... chces len PN kvoli peniazom, normalne to priznaj.
Pises, ze zdravotne ťažkosti uz mas, cize je to jasne. Uzi si peniaze a nabudúce napis hned pravdu a nevymyslaj si tu. 👌
A ako ti pise
@mogaa dufaj, ze ta potom z prace neprepustia kvoli tvojej hamiznosti.

greta2017
3. apr 2023

@lienka.7 ked ma niekto pravo na peniaze a NIJAKO neodzubava system co je na tom zle? Nerozumiem... ved ak ide zena po MD na PN a zakon to umoznuje preco takto utocite?
Suhlasim s vami ak ide o odrbavacov tak to ani ja nemam rada ale ak ma clovek na to diagnozu/dovod tak nevidim na tom nic zle🤷🏻‍♀️

trgypadl
3. apr 2023

@greta2017 ona si vzdy rada kopne, podla nej sú vsetci odrbavaci... Podla mna je uplne jedno, kedy si zena uplatni narok na PN, ta PN nemoze trvat vecne... Ak si ju uplatni teraz, tak neskor si bude musiet odpracovať, aby mala znovu narok... ked otvorim podobne diskusie, tak v kazdej im čistí zaludok

lienka.7
3. apr 2023

@trgypadl moja zlata, pokial jej tu PNku budeš platiť ty, pre mňa za mňa nech je na nej aj do konca života, ok?
Pokial vsak môžem ísť do roboty od deti ja, pripadne iné matky, moze ist aj ona, ked nemajú peniaze. Nepracujem ja preto, aby si ina doma vyvalovala rit len tak, vies.
@greta2017 neodzubava system? Nebud smiešna prosim ta 🤣 keby všetci, ktorí máme právo na PN na nu aj sli, tak systém dávok skolabuje, to ti asi nedošlo, vsak? PN je nahrada prijmu, ked človek nemôže PRACOVAT. Asi ti uslo ze daná pani NEPRACUJE, je na RD, ktorú aj dostane. Bez príjmu nie je, na PN teda "pravo" mat nema. A potom sa divime, ake su odvody, ze? No jasne, ked taketo "predsamamnatopravopijavice" odzubavaju systém. 👌

greta2017
3. apr 2023

@lienka.7 ale places na zlom hrobe... podla zakona ma 7 dni po skonceni MD na to PRAVO cize ziaden odzub
Odzub by bol ak niekomu NIC nie je a pobera ID alebo PN alebo co ja viem co... ale nie kazdy kto vyuzije to na co podla zakona ma pravo je odrbavac🤷🏻‍♀️

trgypadl
3. apr 2023

@lienka.7 😂nepracujes preto, aby si ina doma vyvalovala rit??
Prepac, ale to mi pride ako zmyslanie skolkara..
V prvom rade sa staraj o svoju rit, a nie o rit druhých...

lienka.7
3. apr 2023

@trgypadl kto chce pochopi, kto nie, tak sa tu iba sprosto usmieva 👌😉

trgypadl
3. apr 2023

@lienka.7 👏