PN pred nástupom na md
Ahojte, viem,ze je tu toho veľa, ale bud staršie a každá téma je pre niečo špeci. Som zamestnana v muzovej firme na tpp na par hodín, cca 2 roky. Na MD mam nastúpiť 26teho 12... Dosť blbý dátum. Nemám šajnu v ktorý deň tam ma mm ísť keďže sviatky. A teraz. Oplatí sa mi ešte ísť na PN? Na ten jeden mesiac? Tp mam 6.februar. Ci mam s tým vôbec otravovať môjho ženského vôbec.
@marhel a keď idem počas PN na poradnu?to je v poriadku nie?
@marhel a môže aj po novom roku vziať papiere do sociálky? Zvyknú robiť takto na úradoch? A ešte otázka ak mi vieš poradiť. Materská by mi bola vyratana menej ako to minimum, lebo mam logicky mzdu len na par hodín. Viem ze musím podať žiadosť na upsvar na dorovnanie. Len neviem kedy. Vtedy keď sa rieši sociálka/materska? Môže aj tam mm ísť? Ci musím ja žiadať?
Ziadost na dorovnanie do vysky RP riesis az po narodeni dietata. Skorej nie
Btw tvoj muz nema nic s tvojou materskou, dorovnanim. Tym padom ho tam budes zbytocne posielat. Vsetko si vybavis sama.
@veronikaszabova ale spätne mi potom vyplatia nie?
Dorovnavat ti budu az od narodenia dietata

Ak pôjdeš na PN, tak to má vplyv akurát na ušetrenie nákladov v mužovej firme a dostaneš nejaké peniažky zo Soc. poisť. Ale treba sedieť doma, max.vychádzky, lebo chodia kontroly. Na výšku materskej to nebude mať vplyv, lebo sú to vyňaté obdobia. Dobu máš postačujúcu, čiže ti tá PN ani nič nepokazí. Dátum nie je problém, ak budeš mať papiere na MD, môže sa ísť na Soc. poisť., kľudne i medzi sviatkami a Silvestrom, či skôr, alebo neskôr.