icon

Poberám rodičovský príspevok a čakám tretie dieťa

barbara088
16. apr 2013

termin budem mat v decembri a moja dcerka bude mat vtedy 2apol roka.....ako to vlastne funguje v ramci penazi?????prosim o radu

maznacik007
16. apr 2013

su dve varianty a to bud si zamestnana, teda stale trva tvoj pracovny pomer a potom nastupis od 36 tt na matersku a rodicovsky i pozastavia a materska sa vyrata z tvojho predpokladaneho prijmu,
alebo nie si zamestnana a potom ked sa ti narodi dalsie dieta tak ukoncis poberanie RP na dcerku a zacnes poberat RP na nove dieta ...
cize dostanes 199,60 EUR mesacne plus 3 krat cca 21 EUR ako rodinne pridavky... manzel si moze uplatnit danovy bonus...
RP je davka pre rodica nerata sa na pocet deti do troch rokov...

barbara088
autor
16. apr 2013

dakujem velmi pekne

123zuzana
16. apr 2013

presne tak ako ti to napisala maznacik007.. ale este navyse ked sa ti narodi babatko tak si mozes poziadat o prispevok na dieta kym nema tri roky je to okolo 40e mesacne na UPSaR treba dokladovat rodne listy a neviem co este mne to tiez poradili tak ma to caka v septembri dcerka bude mat vtedy 2 a pol roka tak aspon pol roka nieco na prilepsenie.. 🙂 etse je tu moznost ked si nepracovala dobrovlne nemocensky sa poistit ale to uz asi nestihas.. skus sa popytat na socialnej poistovni ci by si to este stihla.. dufam ze som ti poradila 🙂

barbara088
autor
16. apr 2013

dakujem velmi
🙂

gapa
17. apr 2013

@barbara088
o tom príspevku na starostlivost o dieťa je písané v téme Záhadný jednorázový príspevok ... tak sa to nejako volá