icon

Poberanie predĺženého rodičovského príspevku

3. sep 2025

Baby moze zena poberat predlzeny rodicak bez penazi da sa to??

hopatko
3. sep 2025

@anonym_autor nerozumiem co by si chcela "poberat". Mozes byt doma bez prijmu ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, kedy stat za teba plati zdravotne poistenie, dieta moze navstevovat MS len na 4 hodiny. Takze nejedna sa o predlzeny rodicak a nic nepoberas.

autor
3. sep 2025
@hopatko

@anonym_autor nerozumiem co by si chcela "poberat". Mozes byt doma bez prijmu ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, kedy stat za teba plati zdravotne poistenie, dieta moze navstevovat MS len na 4 hodiny. Takze nejedna sa o predlzeny rodicak a nic nepoberas.

@hopatko po prve nejedna sa o mna tak sa ukludni. Po druhe sa pytam to co spm napisala

hopatko
3. sep 2025
@anonym_autor

@hopatko po prve nejedna sa o mna tak sa ukludni. Po druhe sa pytam to co spm napisala

@anonym_autor a za posledne, v klude a slusne som ti odpovedala. Nevydalo, nevadi, aj na teba dnes zasvieti slniecko.

lenicka2506
3. sep 2025

@anonym_autor predĺžený rodičovský môže byť. Keď to je bez peňazí nahlásuje sa Starostlivosť o dieťa do veku 6 rokov, tiež som tak riešila kým mi schválili predĺžený rodičovský ( aj z rodičovským príspevkom)

autor
3. sep 2025
@lenicka2506

@anonym_autor predĺžený rodičovský môže byť. Keď to je bez peňazí nahlásuje sa Starostlivosť o dieťa do veku 6 rokov, tiež som tak riešila kým mi schválili predĺžený rodičovský ( aj z rodičovským príspevkom)

@lenicka2506 aha a chodis sa aj podpisovat na upsvr? Ci nie

melanta
3. sep 2025

Autorka sorry, ale to čo je za reakciu na hopatko? Odpísala ti kľudne a odpísala ti to, na čo si sa pýtala. Navyše, blbá otázka = blbá odpoveď. Pýtaš sa totiž, či sa môže poberať rodičák bez peňazí. Poberať dávku bez peňazí je blud. Buď niečo poberáš alebo nepoberáš.

Existuje predĺžený rodičovský, ktorý je zo zdravotných dôvodov dieťaťa a vtedy žena dostáva plnú výšku rodičovského príspevku. Žiadny iný predĺžený rodičovský nie je. Ak ale žena nechce, či nemôže pracovať, môže ostať doma ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov - takto sa nahlási v zdravotnej poisťovni. Štát za ňu bude platiť zdravotné poistenie, čo by inak musela sama (aktuálne mesačne 107 eur), ale dieťa môže chodiť do škôlky maximálne na 4 hodiny, zároveň je tam obmedzený príjem a práca (nemôže pracovať na normálny plný TPP).

melanta
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na upsvr sa chodí podpisovať ak je niekto v evidencii uchádzačov o nezamestnanie. Pri predĺženom rodičovskom ani pri osobe starajúcej sa o dieťa do 6 rokov človek v evidencii upsvr nie je.

domka222
3. sep 2025

Ešte raz si prečítaj po sebe otázku. Čo by si chcela poberať, keď chceš rodičovský bez peňazí? A odpoveď ti už ženy dali.

autor
3. sep 2025
@domka222

Ešte raz si prečítaj po sebe otázku. Čo by si chcela poberať, keď chceš rodičovský bez peňazí? A odpoveď ti už ženy dali.

@domka222 t si preditaj este raz ze JA nechcem poberat pytam sa ohladom inej osoby dobre?

autor
3. sep 2025
@melanta

@anonym_autor na upsvr sa chodí podpisovať ak je niekto v evidencii uchádzačov o nezamestnanie. Pri predĺženom rodičovskom ani pri osobe starajúcej sa o dieťa do 6 rokov človek v evidencii upsvr nie je.

@melanta dakujem za konecne normalnu odpoved

domka222
3. sep 2025

To je jedno kto. Len hovorím, že si prečítaj ako nezmyselne si položila otázku. Keď chcem niečo poberať, mám z dávky príjem. Čiže daná osoba nechce nič poberať, keďže nechce peniaze.

lenicka2506
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor teraz už nie. Syn už má 13. Teraz Poberám Príspevok na opatrovanie

autor
3. sep 2025
@domka222

To je jedno kto. Len hovorím, že si prečítaj ako nezmyselne si položila otázku. Keď chcem niečo poberať, mám z dávky príjem. Čiže daná osoba nechce nič poberať, keďže nechce peniaze.

@domka222 dana osoba sa chce vyhnut tomu aby nemusel ju otravovat urad prave s ponukami