icon

Podmienky predĺženia rodičovskej dovolenky pri zdravotných problémoch

matka1872
6. apr 2025

Ahojte maminy chcem sa opýtať komu predlzili rodicovsku dovolenku a teda s akou diagnozou je to mozne? My mame hypertroficku kardiomyopatiu, chodime na kontolu do BA aj u nas spadovo, mavame holtel 24h, dalej chodime k ocnemu, pribudlo nam intolerancia na laktozu a najnivsie ekzem(alergia).. Neviem ci je to teda dostačujúce na schvalenie.. Podané to mam no ale zial nemame tu posudkoveho doktora tak ze cakacky su kvalitne

pe_mi
6. apr 2025

@matka1872 ahoj, aj keď by to trvalo dlhšie, doplatia to spätne.viem, žiadna sláva
Záleží skutočne od kraja, niekde schvália to, čo inde nie.
Takto podľa tvojho popisu by som tipla ,žeby vám mohli schváliť.
No je to môj laický pohľad

mamamasama
6. apr 2025

No ak vam s tymto neschvalia, tak to uz na Slovensku naozaj ide dole vodou. Schvaluju velakrat aj takym, co nemaju ani tretinu z vasich diagnoz.

matka1872
autor
6. apr 2025

@pe_mi a tak potom fajn no ved toto niekomu schvalia niekomu nie to je take divoke.. Ked som si podavala tak mi vravela ze ju to mrzi ale ze nemaju doktora ze to bude trvat aj 3-4mesiace no takze tak

nina1233
6. apr 2025

Dcérka 3 roky..má silnú alergiu BKM a orechy reaguje anafylaktickym šokom. Predĺžili mi 1x a vyzerá to že ešte rok budeme musieť počkať takže budem žiadať znova.
Nám obovdna napísala lekársku správu pomaly na A4 a potrebujete lekárske správy od odborníkov kde musia ooni jasne napísať do správy že dieťa nieje vhodné zaradiť do kolektívu.

michaela329
6. apr 2025

@matka1872 moja teta - ale teda jej dcéra mala celkom silnú epilepsiu.

matka1872
autor
6. apr 2025

@mamamasama no ved prave tak uvidim no asi budem ale dlho cakat..

nina1233
6. apr 2025

Prípade si môžete zaziadat cez poisťovňu ,,starostlivosť o dieťa do 6 rokov ,, v tomto prípade ale nebudete dostávať žiadne peniaze a budú vám hradiť len zdravotné poistenie.
Je to to iste akoby ste boli zaradená na úrade práce ale z úradu vás môžu poslať do práce a pri ,,starostlivosti ,, vás nemôžu poslať.

matka1872
autor
6. apr 2025

@nina1233 no to v spravach nemame napisane ze nesmie do kolektivu.. Neviem to by potom nemohla ani do obchodu ani nikam 🙄 mame napisane vyhybat sa infektom a teda po narodeni nam zlyhavalo srdiecko potom opuchlo no a teraz od 3r s nou idem gastro, imuno, kozna no proste stale niekam chodime

nina1233
6. apr 2025

@matka1872 nie nie aby ste nechápala zle...môže byť v kolektíve ako takom ...ale toto čo píšu lekári znamená že nemá byť zaradená do kolektívu kvôli strave....aby ju náhodou nejakú spolužiak neponúkol niečom čo nemôže spapat.

matka1872
autor
6. apr 2025

@nina1233 ano chapem.. No my mame sukromnu skolku kde je deti v triede 8 a nemoze mlieko a aj tak jej ho daju ze sak ona si moze vybrat.. Boze ale ona ho nemozeeeee nie ze si moze vybrat to je na nervy a teraz ked sme este aj vyhadzany to sa neda odsledovat z coho.. Tak ju mam doma a ideme na gastro a alergologiu tak som zvedava co nam zistia

nina1233
6. apr 2025

@matka1872 prosím ???? V súkromnej škôlke poviete že jej nemajú dať a dajú ??? To je neskutočne .....moja by sa mohla zadusit to ako si môžu dovoliť ? Hneď by som ju brala odtiaľ keby sa toto stane.

matka1872
autor
6. apr 2025

@nina1233 preto som volila radsej sukromnu skolku ze je tam malo deti ze sa to da skor ustriehnut no a teda som sa stretla s odpovedou ze sak ona si moze vybrat bud mlieko alebo caj.. Omg... No cakam na gastro a alergologiu a budem to riesit ale chcem vediet co vsetko mame tak uvidim

michalka4193
6. apr 2025

@matka1872 my sme mali u syna jasne zo Smokovca od primára pľúcneho napisane ze nezaraďovat do kolektívu a neschválili nam aj sme sa odvolávali a aj tak nam to neprešlo napísali nam ze ho mame nechať doma ze nezaradovst do kolektívu ale nepredĺžili

matka1872
autor
6. apr 2025

@michalka4193 no ved prave to je take ze ked to tam aj dr napise neznamena ze to schvália 🙄 ach no tak teda ziadma slava to neni toto schvaľovanie

nina1233
6. apr 2025

@michalka4193 asi naozaj záleží od lekárov alebo ja neviem. Ja som sa veľmi bála že mi neschvália a nakoniec schválili.

matka1872
autor
16. máj 2025

Ahojte dievcata tak mame to schvalene

matka1872
autor
Autor odpoveď zmazal
nina1233
16. máj 2025
@matka1872

Ahojte dievcata tak mame to schvalene

@matka1872 tak super. Teším sa s vami a dúfam, že vám zdravotné ťažkosti budú ubúdať a zlepšovať sa. 🙏

matka1872
autor
17. máj 2025
@nina1233

@matka1872 tak super. Teším sa s vami a dúfam, že vám zdravotné ťažkosti budú ubúdať a zlepšovať sa. 🙏

@nina1233 ďakujem