Podpora/PN
Dievčatá ako to je, keď som na podpore a počas nej idem na maródku?predlžuje sa tým podpora alebo ako to je? Ďakujem
@slnecnica82 no to by aj mňa zaujímalo lebo keď niekto príde o prácu hodí sa na PN a potom ide žiadať o dávku v nezamestanosti, že to predĺži obdobie poberania peňazí, najskôr máš z PN-ky peniaze a potom z podpory ...ale keď tak rozmýšľam, asi sa to nedá lebo nemôžeš poberať dve dávky naraz...
Ako to je keď bola baba na úrade práce evidovaná a úrad práce jej našiel zamestnanie na dobu určitú lenže je to cez projekt čiže výplata jej chodí zo štátu, čiže neplatí ju zamestnávateľ. Ako som spomínala je to na dobu určitú a moja otázka je - ak sa ku koncu zmluvy dá na PN-ku,bude dostávať od sociálky peniaze aj po skončení prac. pomeru?
@08snazilka80 a mala odvody platené?nevyradili ju z evidencie?hlavne nemocenské poistenie za to obdobie mala platené?
@08snazilka80 Ak mala odvody platené buď z úradu práce alebo normálne strhávané z tej výplaty od štátu tak potom áno ale tak to musela mať, to by bola hlúposť keby si ich mala platiť sama
@slnecnica82
@bale1rinka
Počas evidencie v nezamestnanosti nepoberáte nemocenské, ibaže by ste nastúpili na PN v ochrannej dobe do 7 dní od skončenia pracovného pomeru, podnikania... (u tehotných je ochranná doba 8 mesiacov).
@rucka77 odvody normálne strháva e z výplaty... Ja som jej poradila nech sa dá na PN kým si nenájde niečo ale nevedela som ako to bude s vyplácanim

Ked si na podpore tak by sa to nemalo predlzovat, respektive ako to myslis? Ci ti budu chodit namiesto podpory peniaze z pnky?