Pomóc prčo tak hrozne priberám?
Dobrý deň, mám 20 rokov a mám jedno dieťa už má 3 roky. Počas pôrodu som veľmi pribrala vyše 20kg a už to somnou ide dole vodou. Na konci tehotenstva som mala 74 kg pred rokom som mala 80 kg a teraz vážim 90 kg. Fakt neviem prečo tak veľa priberám, ja veľa nejem a dávam si pozor na to čo jem 😢 Ale ja mám pocit že priberiem aj s čistej vody 😣 Ja už vlastne vôbec nemávam menzes, a veľmi by sme ešte s priteľom chceli bábo kým je prvá taká ešte menšia aby nebol veľký vekový odstup. Ale ja nemožem otehotnieť keďže nemmám ani ovulaciu. 😢 Viete my niečo poradiť bola som aj u gynekológa no ten my nič nedal aby my spustil cyklus😢 Už neviem čo mám robiť. Ďakujem za každú odpoveď. Krásný zvyšok dňa prajem ❤
@andreagartnerova práve vstredu idem na vyšetrenie môžem aj stoho priberať? 😢
mozes mat znizenu funkciu stitnej zlazy (hypotyreoza), ma to take nespecificke priznaky (unava, zla kvalita vlasov, priberanie a pod.) casto to spusti prave tehotenstvo (hormonalne zmeny). ak je to to, nic sa neboj, chybajuci hormon sa da brat v tabletkach. je to trocha otrava, ale nic hrozne.
@simuska132 znizena funkcia stitnej zlazy alebo polycysticke vajecniky mozu sposobovat tvoje problemy. Aj to priberanie, lebo je tam spomaleny metabolizmus. A gynekologa urcite vymen, lebo on ti mal minimalne urobit nejake odbery aby zistil v com je problem ze nemas menzes a nie poslat ta domov. Hladaj ineho ktory aj robi svoju pracu ako ma...
@alexandraalexandrova mne gynekológ bral krv a na druhý deň my iba povedal že mám hormóny v norme. A nič viac on riešil. Extrémne premeny 😱😱
@simuska132 ja som takto pribrala skoro 10 kg po porode (!). rok to trvalo, potom som sa nastvala a poziadala vseobecnu dr., nech mi vezme krv. teraz beriem lieky a za mesiac mam o 5 kg menej.
@kotulicek skus. ja som si tiez hovorila, ze unavena som, lebo nespim, priberam, lebo zle jem, ale potom ma to zacalo stvat, vravim si, ze zas AZ TAK zle nejem. po porode som mala navyse 3kg a po roku od porodu vyse 10. a tiez som si vravela, ze urcite to nebudem mat, ze musim makat a nezrat, a vidis:D tak mam aspon vyhovorku:D
Menzes mozno nemas kvoli nadvahe. Skus sa poradit s obvodnou. Ak budes po zdrav stranke v poriadku, mozno pomoze dietolog, trener. Nemusis vela jest, staci, ze sa nehybes.
Ako mozno od veci ale pises ze vela nejes,co tiez nie je dobre.Bolo by dobre keby v stravovani dodzriavas tie klasicke 3 h odostupy.Skus sa poradit s nejakym odbornikom na vyzivu.

A stitnu zlazu mas v poriadku? Pri tej sa tak pribera