Potrebujete žiadosť na nástup na rodičovskú dovolenku?
Treba žiadosť alebo to ide automaticky po materskej..
@simonka15513 aha..a akú..pred 15 rokmi keď som bola to nebolo treba
Pojdes na urad prace a tam vsetko vybavis
@lelelienka a nedá sa to nejako mailom
skus si zavolat na urad prace alebo napisat mail. mne poslali vsetky papiere mailom a ja som si ich vytlacila, vypisala a poslala postou spat (kedysi cez koronu sa dalo aj mailom ale teraz sa uz tusim neda) alebo potom osobne alebo cez eslovensko so zarucenym el. podpisom.
@adka3321 a ako zistim kedy mi skončila ta materska
@adka3321 a peniaze si potom dostala spätne?
ja som poslala vsetky papiere 2-3 dni potom ako mi skoncila materska takze rodicak mi prisiel hned nasledujuci mesiac tak ako mal. na stranke soc. poistovni je lehotnik, tam si vies pozriet kedy ti konci materska podla toho kedy si nastupila. alebo si zavolaj na tu socialku oni ti povedia
@adka3321 ja som ani nevedela o tej žiadosti len mi v dôvere začalo vyskakovať že od 23.2 sa mi mení platiteľ poistného
@adka3321 posielat doporucene..aj rodný list?
Nie neda sa mailom, musis tam ist osobne a kedy ti konci materska si zisti vopred v socialnej poistovni, pretoze na urade prace sa ta to budu pytat a budes musiet vypisat tlacivo cestne prehlasenie, ze uz nie si na MD v case ked ziadad o rodicovsky. (Alebo im donesies potvrdenie zo socialnej ze ti skoncila ale nie je to nutne) Staci ti len tvoj obciansky, rodny list dietata ani nic ine netreba. Bola som tam minuly tyzden cize aktualne info.
Este doplnim, mailom sa mohlo vraj pocas korony, ale to uz neplati a online vybavis len so ZEP.
Nedá sa e-mailom. Treba tam vyplniť aj cestné vyhlásenia, ktoré na stránke nie sú. Takze ani postou sa neoplati, lebo tie vyhlasenie budete musiet prist dodatocne vyplnit. Takze treba prísť osobne. Vyplácaný je spätne 6 mesiacov, takže pokojne aj v júni môžete požiadať, ak vam dovtedy nebudú chýbať peniaze.
@lucia245 a keď si požiadam teraz kedy mi bude vyplatený.. ďakujem
@adka3321 to muselo byt davnejsie, lebo teraz sa to uz neda…alebo proti predpisom 🤷♀️
Uzávierka je dnes, tak to už nestíhate v tomto mesiaci výplatu. Ak podate v priebehu marca, prva vyplata bude v aprili.
@lucia245 takže by som tam musela ísť dnes...A apríli to bude vyplatene spätne?..ale ukončenú materskú som mala 22.2 ..tie peniaze dostanem ešte zo soc poisťovne teraz?
@lelelienka v septembri som to riesila 😀
Teraz dostanete poslednú materskú zo sociálky. Rodičovský prvýkrát príde v apríli a bude v ňom vyplatený feb aj marec. Len si musíte ísť požiadať.

Treba ziadost