icon

Pozastavený príspevok

maloryy
3. máj 2017

Dobry den.prisiel mi list z upsvar,ze mu pozastavuju tych smiesnych 23 e.sice odvovodnenie bolo na 2 strany,ale tak napisany,ze sa tomu rozumiet neda.v skratke-dieta ma anglickeho biol.otca,ktory neplati a nestara sa.dieta je so mnou na sk normalne chodi do skolky.pisali tamnieco,ze urady nevedia zistit primarny stat na vyplacanie ci co.tak isto dala som sa vyradit z urady,otvorila som si zivnost.ma to bejaky suvis s tym?alebo preco mi to zastavili?mate s niecim podobnym skusenost?dakujem

deltaa
3. máj 2017

a v com je problem sa im ozvat ze nech ti to vysvetlia?

moni244
3. máj 2017

Preco nejdes na urad? vedia vobec, ze s otcom dietata nezijes?

maloryy
autor
3. máj 2017

Samozrejme,ze pojdem.len sa pytam.ak ma niekto podobnu skusenost.

tinka_21
3. máj 2017

To budú len nejaké úradné opletačky, choď riešiť osobne. Ja som bola trochu z iného súdka, tiež s otcom dcérky nežijeme spolu, on pracuje v ČR, ja som tu s malou na Slovensku od jej narodenia. Skúma sa to z pohľadu štátu zamestnávateľa oboch rodičov dieťaťa, bez ohľadu na to, či spolu žijú alebo nežijú, a prináleží ti (pre dieťa) automaticky tá vyššia suma (aspoň tak nejak som to pochopila).
Príklad: Prídavky mi platil slovenský ÚPSVaR, lebo na české som nemala nárok (tam na ne dosiahnu len sociálne slabé rodiny, sú tma iné podmienky). Rodičovský som dostávala tu, lebo zamestnanie v ČR mi skončilo a našla som si zamestnanie tu (ešte kým mala dovršila tri roky) ale na základe toho, že on pracuje v ČR, mi vznikol nárok akoby na vyšší rodičovský príspevok. Je jedno že nežijeme spolu, je to skrátka otec dieťaťa, má zamestnávateľa v ČR, posudzuje sa ako štát na vyplácanie dávok aj ČR. A záver bol taký že tých cca 200 eur mi platil slovenský ÚPSVaR, v ČR bol v prepočte cca 270 eur, tak ten rozdiel 70 eur mi doplácal český ÚPSVaR.
Mala som teda tri typy dávok - rodinné prídavky zo SR, rodičovský zo SR, a doplatok do výšky českého rodičovského z ČR.

tinka_21
3. máj 2017

No a ak si správne pamätám, dokladala som jeho potvrdenie o zamestnaní (chvalabohu, spolu vychádzame), čiže bolo to doložené, tak ok. Je možné že v prípade otca dieťaťa sa nevedia dopátrať, kde je zamestnaný (potrebovali by ísť cez angl. sociálku napríklad), a ak nemajú takéto údaje, tak dačo sa tam úradne pokašlalo. Ale určite riešenie nájdu. Ak ti aj pozastavili, dá sa spätne dožiadať ked sa to vyrieši, a doplatia si spätne (myslím že 3 alebo 6 mes., už si napamätám)

maloryy
autor
3. máj 2017

Hmmm.tak ja uz som po sude s nim.normalne sa zatajuje,takze nebudem moct dolozit jeho plat.a co sa tyka uradov a cakani,hmmm uz cakam 4 roky na poriesenie.takze asi ma vystrie.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
fidorka7
3. máj 2017

@maciatkolulu no " na hlavu", ale keď dostávate zo zahraničia úplne inú sumu ako zo slovenska, tak to už nie je vnímané, že " na hlavu"?
a nemáš celkom pravdu s tým, že bude odkázaná na to, či jej otec peniaze pošle, ak nepošle, úrad požiada britov, aby prídavky zasielali priamo matke Chce to všetko čas, ale následne sú z toho slušné prachy tak nevidím dôvod rozčuľovať sa

tinka_21
4. máj 2017

@maloryy ach jaj, tak držím palce.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
fidorka7
4. máj 2017

@maciatkolulu písala som, že malory bude dostávať prídavky z Uk a že úrad môže požiadať britského platiteľa, aby zasielal peniaze matke a na tom trvám. Takže netreba rozhodovanie súdu. Aký máš problém ty, to neriešim lebo o ňom nič neviem. Píšeme tu ako reakcia na malory.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maloryy
autor
7. máj 2017

@maciatkolulu -joooj na nervy to je s uradmi.v decembri som mala sud,bol uzneseny rozsudok,ale kedze biol.otec je debil(prepacte,ale to je este slusne slovo),sa zatajuje,zmenil si adresu,poslednu,ktoru som na neho mala.a kvoli tomu,ze neprebera postu,este stale nie je vyhlaseny pravoplatny rozsudok.ktovie,ako dlho este bydem cakat.takze,nemozem si vybavit ani nahradne vyzivne,ani to co mi dlzi,uz 4roky neplati.a este mi aj tych 23 stopnu.hmmm kde su orava dietata teraz?skor chrania toho debila biol.otca proti plateniu.a nepomahaju mne.a kde sa dovolam?komu bapisem?ta bezmocnost ma zabija.aaaa

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená