PP na dobu určitú, PN a tehotenstvo.
Ahojte, moja otázka je. Ak sa zamestnám na dobu určitú, a počas nej otehotniem a napr. pojdem na PN. Ako je to s nárokom na PN, poprípade neskôr nárok na dávku materské. Ďakujem za odpoveď
@ema5555 inak zbytocne je teoretizovat, ked nie si zamestnana a ani tehotna.
Suhlas s
@veronikaszabova
@ema5555 Inak pozor na tú dobu určitú.. môžu s tebou rozviazať pracovný pomer.. mojím 2 známym sa to nedávno stalo 😡
@sabina1864 Nikto a nimi PP nerozviazal. PP skončil dátumom uvedenym v PZ nakolko to bola PZ na dobu určitú. To si treba uvedomiť. Takze "pozor"...
@evittam no áno ale ani im nepredĺžili pracovnú zmluvu ..🤦
@sabina1864 A preco by mali?
@evittam omg veď na to sa snažím upozorniť
@sabina1864 Omg? Rozumej ze PP na dobu určitú je na dobu určitú. Nikto ti nemusi nic predĺžiť ci si alebo nie si tehotna. Cize na čo konkrétne upozorňujes? Priemerne inteligentný clovek hádam vie ze mu zmluva konci dátumom uvedenym v PZ.
Btw.autorka zbytocne teoretizuje...
@evittam no ja som mala 3 roky na dobu určitú ..teraz ju mám na neurčitú ..preto je lepšie otehotnieť až teraz pre mňa .. každá u nás to tak robila ..tak preto
@sabina1864 Aha takže lebo ty si to tak mala. Ak bude mat zmluvu na rok a otehotnie a bude mat do pôrodu 270dni NP tak jej môže byt fuk z pohľadu nároku na MD ci jej skonci zmluva. Nema prečo cakat 3roky.
@evittam neviem prečo útociš.. ja pracujem od skončenia školy.. u nás to tak bohužiaľ funguje keď si chce človek udržať flek.. bodka
@sabina1864 ale ty splietas piate cez deviate - nevyhodia ju, skonci jej PP, v tom je rozdiel.
@sabina1864 Ale ja nikde neutocim. Pisem k veci a odpovedám na to na co sa autorka pýtala. Aj ked zatiaľ sa da len teoretizovat. To ze to niekde u vas funguje ako píšeš nikoho nezaujíma. Ako to, že u nas mame hneď zmluvu na neurčito. Držím sa faktov. Bodka.
@veronikaszabova aaaale toto nemá význam.. jednoducho som len autorku chcela upozorniť na veci ktoré dom spomínala vyššie .. a áno je v Tom rozdiel ale nakoniec je to to isté ..žena je bez práce tak či onak

@ema5555 narok na MP mas, pokial za posledne 2 roky mas 270 dni NP, v case odchodu na matersku mas aktivne NP alebo si v ochranej lehote.
Ak ti bude koncit PP a pojdes na PN, PN bude stale platena. Len PP ti skonci, pochybujem ze PP predlzia.