icon

Práca popri rodičovskej a zverenie dieťaťa

lencsike
26. mar 2017

Ahojte baby,som na RD,mam rocneho synceka a uvazujem ze sa vratim do prace.Viem ze popri RD mozem pracovat,ale kamoska mi tvrdi ze ak sa vratim do prace musim na niekoho zverit dieta,a z mojej vyplaty mam tej osobe platit tych 203€ plus platit odvody a ze my stat odoberie tych 203€.Co je na tom pravdy?? Sledujem spravy a nic take som este nezazrela? Dakujem za rady 🙂

majusqa77
26. mar 2017

@lencsike nic, je to hlupost

zdena12345
27. mar 2017

ja robim od kedy mal druhy 5m🙂 nikomu sa dieta nemusi zverovat. len je to celkom narocne a to robim len par h v mesiaci na dohodu...

havana_frost
27. mar 2017

😲😀 Kamoška má pekne bujnú fantáziu, je to blbosť.

katarinamarkova
27. mar 2017

@lencsike kamoška to má v hlave riadne popletené 🙂
- môžeš popri RD pracovať - dieťa môžeš mať kde len uznáš za vhodné - manžel, svokra, kamoška, škôlka, jasle.....opatrovateľka
- až keď bude mať 3r. dokladuješ úradu práce, kto sa ti oň stará ( lebo toto niekto divne vymyslel, zmysel - žiadny )
- ak chceš, nadalej bez zmeny poberáš rodičovský príspevok, alebo ho vymeníš za: príspevok na starostlivosť o dieťa ( zisti si len, čo bude tebe viac vyhovovať )

evka2310
23. máj 2017

Ahojte aj ja nastupujem do práce a poberám rodicak poradíte mi treba to aj nahlásiť na sociálnej poisťovni alebo zdravotnej?

majusqa77
23. máj 2017

@evka2310 na socialke sa odhlasujes z dochodoveho