Práceneschopnosť a materská - zvýšené odvody
Ženy ktorá je v podobnej situácií... chcem info či mám nárok :
Pred nástupom na MD som si zaplatila zvýšené odvody. Aktuálne som na rodičovskom, od 15.1. sa idem zamestnať ( rodičovsky ostáva ) na jeden mesiac a od 15.2. nástup na PN - rizikove tehotenstvo to znamená že mi uz zrušia rodicak asi však? . PN mi pôjde zo zvýšených odvodov ?
@stastna_mamicka Z akeho dovodu by sa ti mal zrusit rodicak? Na ten mas narok kym dieta nedovrsi 3 roky a to, ze si zamestnana (a tym padom mozes byt aj PN, aj na OCR...) na tom nic nemeni.
PN si nie som uplne ista, ale myslim, ze sa bude pocitat z toho mesiaca, co sa teraz zamestnas, ak si minuly rok nemala ziadny zdanitelny prijem.
@majulino ak odpracuje 1 mesiac bude mať nárok na PN pretože sa jej obnoví nemocenské poistenie
@stastna_mamicka odkedy trvá prac. pomer?
@stastna_mamicka PN sa ti bude ratat z r.2020,pokial si v tom roku nemala ziadny zdanitelny prijem,tak sa urci predpokladany denny vymeriavaci zaklad..
@majulino podľa článku nemám ale podľa príkladov pod clankov mam. Čiže ideálne prerušiť rodicak uplne ?
@lucka_ke od 2010
@stastna_mamicka nie neprerušuj nič, ak pracuješ máš nárok na PN aj rodičovský príspevok
PN tak ako ti píše zonjushe
@stastna_mamicka S rodicakom nic neries, mas na neho narok kym dieta nema 3 roky a nic ine ho neovplyvnuje.
Okej ale budem mat teda narok na PN lebo v uplne prvom príspevku co je link tak tam píšu že nie
@stastna_mamicka Ak nastupis do prace, tak ano budes mat narok.
@stastna_mamicka Ten clanok si aj citala? 🙂 ak aj ano, tak mozno nepochopila, pretoze narok mas budes.
@fokuska skúsila sa som ešte raz. Takze mam narok 🙈 vďaka

https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=289
Podla tohto nemáš nárok na PN