icon

Prechod z materskej na rodičovský

morigan555
13. mar 2022

Dobrý deň, prosím o radu.
Minuli mesiac mi končila materská....2dni predtým dostal najstarší syn koronu, mal horúčky, nespal, bol proste úplne na nič..mmja druhý deň to isté stredná dcéra....proste katastrofa...
No a ja som úplne zabudla, ísť na úrad nahlásiť sa🤦....takto sme boli s koronou doma 3tyzdne, lebo sme išli postupne...deti , ja, manžel....
Úplne mi to vypadlo z hlavy, riešila som aj príspevky pre ztp syna a toto mi nejak ušlo...mám už tretie dieťa, vždy som si všetko vybavila včas a poriadne a teraz mesiac po termíne som si z ničoho nič spomenula ...och....
Zajtra samozrejme idem na úrad, ale čo ma čaká , neviete?
Ďakujem❤️

lenuska9999
13. mar 2022

@morigan555 neboj vyplatia ti to spätne

natalienka12
14. mar 2022

@morigan555 Ak ti koncila materska a nepodala si ziadost o rodicovsky prispevok, to vobec nevadi, vyplatia ti ho spatne aj za ten mesiac, v ktorom ti vznikol narok.

mamkalentedkova
14. mar 2022

Presne tak ..no stres ..ja som to vôbec ani neriešila ,aby som to vybavovala nejak načas..na to predsa nie je lehota že musíš do toľko a.tolko.sni od skončenia materskej..a ani ukončenie materskej nie si povinná hlásiť hneď na UP.To hlasiš len zamestnávateľovi.Talze pohoda ,klidek .Doplatia to všetko spätne.