Prechod z rodičovskej na materskú: Čo vybaviť?
Ahojte
Keďže popri nebolnostiach a chorom dieťati by som vás poprosila o radu. Samozrejme neskôr si obvolam len predbežné čo a ako.
Keďže som stále na rodicaku a teda navyše teho najbližšie dostanem papier na prídavok to je tuším tých 200€ mes na sociálnu poisťovňu.
No toto si už musím podať sama alebo stále môj zamestnávateľ? Musím aj jeho oboznámiť že som opäť teho?
A popri tomto si mám niečo vybaviť navyše alebo zrušiť niečo?
Vopred vám ďakujem maminky
Ziadost o tehotenske si podavas sama, tu zamestnavatel nepotvrdzuje, nasledne si podas ziadost o matersku, to ide aj cez zamestnavatela, ked budes ziadat o matersku, k danemu datumu zaroven treba zrusit rodicovsky prispevok, nakolko sa nedaju poberat obe davky
pridavok na dieta je aktualne 60€ a ano to zostava na prve a treba potom poziadat aj na druhe 🙂 a po porode pride este o prispevok pri narodeni dietata (kocikovne) - uz sa o to neziada chodi to automaticky
Ak si minulý rok nepracovala ani deň u daného zamestnávateľa, tak či tak sa dozvie,že si tehotná, nakoľko SP bude od neho žiadať pravdepodobný vymeriavací základ

Papier na prídavok? Hádam tehotenský príspevok myslíš. Zamestnávateľovi by si mala oznámiť nástup na MD.Keď nástupiš na MD,musíš zrušiť RD.