Prečo je druhá tehotenská dávka nižšia?
Ahoj chcem sa spýtať tie čo ste čakali druhé babo, dnes mi prišlo rozhodnutie o tehotenskej dávke 9,40€ za deň, poberala som už v roku 2023 tehotenskú pri prvom a vtedy som ju mala 10,74€ za deň. Som na rodičovskej, stretli ste sa s tým že ta druha Vám prisla nižšia?
V okoli čo mám ľudí tak pri druhom im prišla buď rovnaká alebo o pár centov vyššia (tiež na rodičovskej boli a otehotneli počas)
Ďakujem 🙂
@vanilkovazmrzka áno o tom nepochybujem že v tom majú prsty
Nie socialnou vladou to nebude 🙂 pri tehotenskom neplati retazovost ako pri materskej, ze v pripade retazovej materskej druha nemoze byt nizsia ako prva.
Mohlo sa to stat bud tym, ze ti vznikol nejaky vymeriavaci zaklad, napr. si cerpala dovolenku, pripadne nejaky iny prijem suvisiaci s pracou v roku 2024 alebo tym, ze sa ti pocitalo tehotenske z pravdepodobneho vymeriavacieho zakladu, ktory nadiktoval zamestnavatel, tak ti vyslo menej (lebo pred tym si mohla mat nejake odmeny, nieco preplatene atd. a to tam nezohladnil).
@petamich príjem som nemala ale ten vymeriavací základ by ma zaujímal kolko nadiktoval 🤨 ďakujem 😊
Casto sa to stava, ze zamestnavatel uvedie podla aktualnej hrubej mzdy, ktora sa vacsinou nezmenila (kedze zena je doma) a ak pred tym ste mavali nejake odmeny a bonusy, tak uz to poskoci.
@nikki207031 ak chceš nápis mi ja to aktuálne vekmi intenzívne riešim takže to mám veľmi naštudované
Pomôžem ti ak tak čo robiť prípade čo sa stalo
neviem, ale prides cca o 30 eur... iba preto, ze si tehotna... 10 rokov dozadu bol rodicak 200, rodinne 20 a ziadne tehotenske... a prezili sme to
dostavas pravdepodobne menej preto, ze mas mensi vymeriavaci zaklad... logika

Urcite vdaka nasej socialnej vlade 💁♀️