icon

Prečo je druhá tehotenská dávka nižšia?

nikki207031
14. apr 2025

Ahoj chcem sa spýtať tie čo ste čakali druhé babo, dnes mi prišlo rozhodnutie o tehotenskej dávke 9,40€ za deň, poberala som už v roku 2023 tehotenskú pri prvom a vtedy som ju mala 10,74€ za deň. Som na rodičovskej, stretli ste sa s tým že ta druha Vám prisla nižšia?
V okoli čo mám ľudí tak pri druhom im prišla buď rovnaká alebo o pár centov vyššia (tiež na rodičovskej boli a otehotneli počas)
Ďakujem 🙂

vanilkovazmrzka
14. apr 2025

Urcite vdaka nasej socialnej vlade 💁‍♀️

nikki207031
autor
14. apr 2025

@vanilkovazmrzka áno o tom nepochybujem že v tom majú prsty

petamich
14. apr 2025

Nie socialnou vladou to nebude 🙂 pri tehotenskom neplati retazovost ako pri materskej, ze v pripade retazovej materskej druha nemoze byt nizsia ako prva.
Mohlo sa to stat bud tym, ze ti vznikol nejaky vymeriavaci zaklad, napr. si cerpala dovolenku, pripadne nejaky iny prijem suvisiaci s pracou v roku 2024 alebo tym, ze sa ti pocitalo tehotenske z pravdepodobneho vymeriavacieho zakladu, ktory nadiktoval zamestnavatel, tak ti vyslo menej (lebo pred tym si mohla mat nejake odmeny, nieco preplatene atd. a to tam nezohladnil).

nikki207031
autor
14. apr 2025

@petamich príjem som nemala ale ten vymeriavací základ by ma zaujímal kolko nadiktoval 🤨 ďakujem 😊

petamich
14. apr 2025

Casto sa to stava, ze zamestnavatel uvedie podla aktualnej hrubej mzdy, ktora sa vacsinou nezmenila (kedze zena je doma) a ak pred tym ste mavali nejake odmeny a bonusy, tak uz to poskoci.

mony970
14. apr 2025

@nikki207031 ak chceš nápis mi ja to aktuálne vekmi intenzívne riešim takže to mám veľmi naštudované
Pomôžem ti ak tak čo robiť prípade čo sa stalo

krasneleto
14. apr 2025

neviem, ale prides cca o 30 eur... iba preto, ze si tehotna... 10 rokov dozadu bol rodicak 200, rodinne 20 a ziadne tehotenske... a prezili sme to
dostavas pravdepodobne menej preto, ze mas mensi vymeriavaci zaklad... logika