Predĺženie materskej
Dobrý deň .. potrebujem sa spýtať ohľadne predĺženia Materskej..Ide o to že som slobodna matka a preto si potrebujem predĺžiť materskú... Materská mi končí 1.marca ...Stačí keď pôjdem V pondelok to je 22 . Februára požiadať o predĺženie ...???a taktiež stačí keď to oznámi zamestnávateľovi v pondelok??? Ďakujem za odpovede a pomoc
@papa11 lebo to je obrovsky rozdiel...mozem byt slobodna a zit s otcom svojho dietata ako druh a druzka narok mat nebudem. Osamela zije sama s dietatom. Ziadost podlozis cestnym prehlasenim o osamelosti. A co chces oznamovat zamestnavatelovi? Ten ti materske nevyplaca, to oznamujes SP. Materske budes potom poberat dlhsie o tri tyzdne.
@papa11 zamestnávateľ ťa nemôže prepustiť až do skončenia rodičovskej, ktorú skončíš keď bude mať dieťa 3 roky. Ak si ešte na materskej, tak dieťa má cca pol roka, takže ešte kopec času čo budeš doma a čo ťa nemôže prepustiť. A ani potom ťa nemôže prepustiť len tak, musia byť na to zákonné podmienky.
Nikto nemusí byť doma do 3 rokov dieťaťa, len sa dovtedy vypláca rodičovský príspevok, ale môže rodič aj pracovať.
Dobrý chcem sa spýtať ci náhodou nevie niekto ze by mi schválili predĺženie materskú lebo mam stále malého chorého dakujem

@papa11 na dlhsiu matersku ma narok osamela matka a nie slobodna matka.