Predĺženie rodičovského príspevku - rady
Ahojte, riešim, ktorá možnosť je lepšia.
Budem žiadať o predĺženie rodičovského príspevku zo zdravotných dôvodov malého, nerátam, že by nám to neprešlo.
Avšak ja som nezamestnaná a nárok na podporu v nezamestnanosti nemám.
Je lepšie sa hlásiť na ÚpSvR alebo ísť do zdravotnej poistovne sa nahlasit ako osoba starajúca sa o dieta do 6 rokov? Vtedy netreba chodiť už do Sociálnej poistovne niečo nahlasovať?
Kedže musím byť nejako krytá, kým mi odsúhlasia predlžený rodičovský príspevok na syna. Som rozvedená matka, čiže druhý príjem od muža nemám, len výživné na tieto mesiace.
dočítala som sa, že treba po dovŕšení 3 rokov vyplniť tlačivo pre Úrád práce pre naše deti, že naďalej poberáme prídavky na dieta?
Ďakujem za pomoc.
Ahoj. Ja keď som bola si podať žiadosť o predĺžený, rovno ma poslali na zdravotnu, že mám sa nahlásiť tam ako osoba starajúca o dieťa do 6r zatiaľ kým príde rozhodnutie
Nie je to tlačivo, že poberáš prídavky. Ale nahlasuješ, kde sa dieťa zdržiava.
chod sa opytat na zdravotku
tvoja povinnost spohladu platenia je 100 eur mesacne ZP. SP si platit nemusis.
uz si na urad prace posllala ziadost o predlzenie?
Zahlas sa na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Podaj ziadost o RP, v ziadosti uved, ze chces o priznanie RP odo dna po dni dovrsenia 3 rokov dietatom, potom ti RP vyplatia spatne, ked posudkovy lekar uzna nepriaznivy stav aj v case pred podanim ziadosti. Moze tak urobit max 6 mesiacov spatne.
Ale kedze to trva, kym to ty podas, kym to oni spracuju, schvalia, tak aby si si nemusela hradit zdravotne poistenie sama, zajdi hned na ZP.