icon

Predĺženie rodičovského príspevku zo zdravotných dôvodov

21. júl 2025

Dobrý deň, idem žiadať o predĺženie rodičovského príspevku zo zdravotných dôvodov.
V lekárskej správe stojí nasledovné :
Hyperkinetický syndróm ťažkého stupňa F90.8
Neorganická insomnia F51.0
Pervazívne črty vo vývine F84.9
Separačná úzkosť F93.0

Dieťa neschopné zvládať dochádzku do MŠ. Vyžaduje intenzívnu a špecifickú starostlivosť matky, doporučujem priznať sociálne kompenzácie.

Ak má niekto rovnaké diagnózy a zaver, schválili vám predĺženie RP?
Akú šancu máme uspieť? V našom okrese moc predĺženie schvaľovať nechcú, ale Dieťa reálne nie je schopné návštevy MŠ.
Ďakujem vopred za relevantné odpovede.

kvadrinkaaa
21. júl 2025

@anonym_autor to máš od detského psychiatra? Podľa mňa prejde. Mňa sa to netýka, ale blízka osoba nedávno vybavovala s niečím podobným.

autor
21. júl 2025
@kvadrinkaaa

@anonym_autor to máš od detského psychiatra? Podľa mňa prejde. Mňa sa to netýka, ale blízka osoba nedávno vybavovala s niečím podobným.

@kvadrinkaaa áno diagnózy sú od psychiatra. Lekársku správu popísala na 2 strany .
Predtým sme mali aj od neurologa odporúčanie na predĺženie s tym že dieťa si vyžaduje špecifickú starostlivosť celodennú, ale to nám neprešlo a kým bol voľný termin u psychiatra tak mi skončil RP do 3r dieťaťa.

pribinak
21. júl 2025

Veď to tam psychiater jasne napísal, že dieťa vyžaduje špecifickú starostlivosť matky
Je to tam jasne napísané

autor
21. júl 2025
@pribinak

Veď to tam psychiater jasne napísal, že dieťa vyžaduje špecifickú starostlivosť matky
Je to tam jasne napísané

@pribinak rovnako sme mali napisane aj od neurologa a neschválili.

nikpa
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor podala si si odvolanie? Ak ti opätovne neschvalia tak podaj.

pribinak
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor psychiater je už taký výkričník !

floren
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak nedajú, treba sa odvolať. Ja som tiež až na odvolanie dostala, inde s malého diagnózou dávajú rovno do šesť rokov a mne nedali

autor
21. júl 2025
@nikpa

@anonym_autor podala si si odvolanie? Ak ti opätovne neschvalia tak podaj.

@pribinak nikdy som to neriešila, myslela som si že neurológ je závažnejší ako psychiater 🫣
@nikpa neodvolala, pani na urade mi poradila nech si doplníme psychiatrické vyšetrenie a medzičasom vyberiem podporu, potom nech si podám žiadosť na novo. Vraj že keď bolo na dieta poberane materské, tak budem mať vyšší rodičovský na ňu (ak ho schvália) aj keby uplynie lehota 180 dni od ukončenia zamestnania 🫣

kacena4
21. júl 2025

moj nazor tieto dg nie su na predlzeny rodicak, dolezity je celkovy obraz dietata, nie dg. mate adhd (je lieceny? liekmi?...) crty PAS ci insomia tiez nevidim na predlzeny rodicak. ale ako pisem vsetko zalezi od celkoveho posudku nie konenej dg. to ze dieta nezvladne beznu skolku neznamena ze do nej nemoze chodit. existuju aj specialne skolky. ale drzim palceky

autor
21. júl 2025
@kacena4

moj nazor tieto dg nie su na predlzeny rodicak, dolezity je celkovy obraz dietata, nie dg. mate adhd (je lieceny? liekmi?...) crty PAS ci insomia tiez nevidim na predlzeny rodicak. ale ako pisem vsetko zalezi od celkoveho posudku nie konenej dg. to ze dieta nezvladne beznu skolku neznamena ze do nej nemoze chodit. existuju aj specialne skolky. ale drzim palceky

@kacena4 z lekárskej správy vyberám nasledujúce, ako to celkovo popísala doktorka : Dieťa s neurovývinovou poruchou - ťažká hyperkinetická symptomatika, oneskorený vývin reči, separačná úzkosť, afektívne a heteroagresívne prejavy v správaní pri bežnej adaptácii, pervazívne črty vo vývine, s prejavmi ťažkej nespavosti, neschopná zvládať dochádzku do MŠ. Vyžaduje intenzívnu a špecifickú starostlivosť matky, doporučujem priznať sociálne kompenzácie.

Takýto je záver, ak vám to povie viac ?
Dieta zatiaľ dostalo len lieky ktoré by jej mali pomôcť so spánkom, v záverečnej sprave je uvedené že medikamentozna liečba vzhľadom na nízky vek zatiaľ nie je možná.

pomelon
21. júl 2025
@anonym_autor

@kacena4 z lekárskej správy vyberám nasledujúce, ako to celkovo popísala doktorka : Dieťa s neurovývinovou poruchou - ťažká hyperkinetická symptomatika, oneskorený vývin reči, separačná úzkosť, afektívne a heteroagresívne prejavy v správaní pri bežnej adaptácii, pervazívne črty vo vývine, s prejavmi ťažkej nespavosti, neschopná zvládať dochádzku do MŠ. Vyžaduje intenzívnu a špecifickú starostlivosť matky, doporučujem priznať sociálne kompenzácie.

Takýto je záver, ak vám to povie viac ?
Dieta zatiaľ dostalo len lieky ktoré by jej mali pomôcť so spánkom, v záverečnej sprave je uvedené že medikamentozna liečba vzhľadom na nízky vek zatiaľ nie je možná.

@anonym_autor ahoj, podľa mňa všetko závisí od posudkoveho lekára. Ja som si vybavovala pred 2 rokmi a až na druhýkrát sa to podarilo. Tiež pomohla až správa od psychiatra. Veľmi ti prajem,aby to vyšlo ❤️