icon

Predĺžený rodičovský: Ako kombinovať prácu a starostlivosť doma?

otilia16
28. feb 2026

Ahojte, idem sa poradiť. Syn bude mať v júni 3 roky, ja som minulý mesiac nastupila do práce, syn je zatiaľ doma s babkou. Vyzerá to tak že z kapacitných dôvodov ho nezoberú do škôlky od septembra. Tak rozmýšľam čo teda ďalej. Zrejme bude ďalej doma, lebo do okolitých obcí ho nebudeme mať ako voziť. Môžem si teda vybaviť predĺžený rodičovský? Môžem poberať predĺžený rodičovský a zároveň pracovať na TPP? A koľko je tu maminiek ktoré dieťa nedali do škôlky v 3 rokoch? Nebude to dieťaťu chýbať? Ten kolektív a pod?

anonym_a6ac69
28. feb 2026

@otilia16 aktualne uz to nie je take lahke, ziskat predlzeny RP z kapacitnych dovodov. Musis mat neg.stanovisko z viacerych skoloch. Aj odvolania musis mat.

otilia16
autor
28. feb 2026

Ja viem že to nie je ľahké, ale nie ani nemožné. Ja ho nemôžem dať do inej obce do škôlky, keby ho aj prijali, lebo nemáme pre neho ako cestovať. Čo v takomto prípade?

anonym_d6fc49
28. feb 2026
@otilia16

Ja viem že to nie je ľahké, ale nie ani nemožné. Ja ho nemôžem dať do inej obce do škôlky, keby ho aj prijali, lebo nemáme pre neho ako cestovať. Čo v takomto prípade?

@otilia16 To už bude tvoj problém,že ho nemáš ako voziť. Ak ho prijmú inde, musíš to akceptovať a RP nedostaneš.

petamich
28. feb 2026

Postup, ktory je aktualne platny: poslat ziadost do spadovej, po zamietnuti odvolanie a ak ti ho napriek odvolaniu neumiestnia, mas narok na predlzeny. Zatial je to takto. Co bude a ako bude 🤷‍♀️