icon

Predĺžený rodičovský príspevok a návšteva škôlky

21. dec 2023

Ahojte. Ako to je, keď mi ho schválili? Môže dieťa naďalej navštevovať škôlku na celý deň? V rozhodnutí som sa nič nedočítala.

petamich
21. dec 2023

ak je predlzeny rodicovsky prispevok zo zdravotnych dovodov dietata, moze navstevovat skolku pokojne cely den

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
autor
21. dec 2023

@pe_mi áno zo zdravotnych dôvodov. Prečo pri platenom môže na cely a na neplatenom len 4h?

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
21. dec 2023

@pe_mi

mega zvlastne....lebo ak raz dieta nieje odporucane na celodenne zaclenenie do kolektivu a mamicky veselo chodia do prace na 8hod uvazok plus krasnych 500 euro...,

zase dalsie darmozracky sa narhnu ..

moja suseda veselo so zdravou dcerou posedava doma a nic nerobi. a dceru ma na 8 hod a pritom dcera je uplne zdrava,,,ale ma podplatenu lekarku..hold...skulveny stat toto

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
pe_mi
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
21. dec 2023

@pe_mi ja no zial poznam kopec takych co maju zdrave deti, a sedia zeny do na pi... a inym co maju ozaj chore deti horko tazko uznali...to ma hneva.

bublinka1426
21. dec 2023

@pe_mi presne. a drzim palce dcerke nech sa Vam dari. 🍀
moja suseda rarita nie je,,,,mam dalsie 2-3 co to zneuzivaju...hold asi maju nastudovane zakony..

bublinka1426
21. dec 2023

@pe_mi ale toto upplne az tak logiku nedava,. vela lekarov pise ze neodporuca plne zaclenenie na 8hodin to znamena ze zakon odporuje tomu co pisu lekari.

kamatopo
21. dec 2023

@bublinka1426 mojej známej tak teraz schválili, že mala má oslabenú imunitu tak jej to doktorka postavila,že jej to schválili. Ja som s mojou malou na úkor dovolenky chodila do kúpeľov a ani ma nenapadlo niečo také žiadať🤦no moja sprostosť. Milujem tento štát ako sa tu všetko dá.

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
21. dec 2023

@pe_mi inac..asi to az tak nepreveruju, ked zena pozna paky co na nich posobi. teraz nehovorim o imunite ci dakom fyzickom postihnuti. ale nebudem radsej dalej rozvadzat.

pe_mi
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
21. dec 2023

@pe_mi ano mame vela dieri v zakonoch...

evica2018
21. dec 2023

@bublinka1426 mne napríklad neschválili pred 2rokmi a to som mala dcéru po operacii hlavičky, da sa povedat ze otvorená lebka a neuznali mi predlženy rodičak..Ked počujem,že niekomu schvália pre oslabenú inunitu je mi z toho nanič ako to môže takto fungovať.

bublinka1426
21. dec 2023

@evica2018 plne suhlasim

autor
21. dec 2023

Ja by som bola radšej keby je syn zdravý,ale hold smola, podľa správy nám schválili platený na základe ,,organické poškodenie CNS, ps poruchov percepčno kognitívnych schopností, porucha rečového vývoja, retardácia reči s nedostatkovým zväzkom z realitou, rysy detskeho autizmu" .. v škôlke sa celkom naučil fungovať, aj keď stane sa, že tam nechce tak ostane doma... terapie a doplnky 300+€ mesačne... tak som rada za tých pár drobných.. ale je pravda, že tiež mi hlava neberie, ako je to nastavené.... čo sa týka toho predlzeneho kvôli imunite, to mi odporučila jedna dr na syna druhého, lebo keď pred rokom nastúpil do škôlky by al často chorí prvý 1,5 mesiaca..

nicole003
22. dec 2023

@pe_mi ani roky dozadu to nedávali tak ľahko.8 rokov dozadu dcera epilepsia a mentálna retardacia.mne vsetko zamietli.nastastie do skolky ju vzali,ale kým sme obehali nemocnice a lekárov tak samé očr a paragrafy.