icon

Predĺžený rodičovský príspevok. Aké sú podmienky schválenia?

Včera o 12:34

Mám trojročného syna, chodí do škôlky od septembra. Chodíme každý pol rok na gastro a na neurologiu. Je sledovaný, ale vážne problémy nemá. Lekári mi vyšli v ústrety a do správ mi napísali že neodporúčajú pobyt dieťaťa v kolektíve. Myslite že by mi mohli uznať predĺžený RP.

sisa_s
Včera o 12:37

ake ma dg? ak uz chodi do skolky a nenastala vazna zmena zdravotneho stavu, pochybujem...

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_7dbe98
Včera o 12:44

@anonym_autor samozrejme, že to dôsledne kontrolujú, poznám horšie prípady deti, ktorým sa rd nepredĺžilo, očividne váš problem nie je vážny, čiže nulová šanca

anonym_bd67dc
Včera o 12:54

@anonym_autor bez diagnózy ťažko poradiť . Poberala som predĺženy RP do 6r., ale do 4,5r dieťa vôbec nechodilo do mš, od 4,5 do 5,5 na 4h, a potom už na celý deň. Ale mali sme vážnu diagnózu.

autor
Včera o 12:55

Od budúceho roka ma byt povinná škôlka pre 4 ročne deti. Ako sa to potom bude riešiť? Keď Dr neodporúča pobyt v kolektíve. Viem že ho môžem “edukovat” doma, ale čo v prípade že pracujem normálne na TTP a denne chodím do zamestnania?

patta89
Včera o 12:57

Na zaklade akej diagnozy, by si chcela RP ?

sisa_s
Včera o 12:58

Preco vlastne kalkulujes? Sama pises, ze lekari ti vysli v ustrety a napisali, ze nema ist do kolektivu, teda bol to tvoj vymysel...zaroven mas pracu...chces dat vypoved a byt s nim doma na rodicaku? Ci len poberat peniaze?

autor
Autor odpoveď zmazal
patta89
Včera o 13:01
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor tak na toto Ti urcite RP neuznaju...ved to moze kazda mama prist k dr, nech jej taky papier vypise.
Mas zoznam diagnoz, na zaklade ktorych davaju predlzeny RP.
Moja sestra robila na UPSVaR a riesila to, takze bez diagnozy nie je sanca.

sara07
Včera o 13:12

zaleží aké ma uzavrete dg a dôvod prečo neodporučajú
poznam deti čo teda mali dg a aj tak mi pred.r neuznali

anonym_c0e838
Včera o 13:14

Ake ma tvoje dieta diagnozy? To ze raz za pol roka ide na gastro a neurologiu nie je dovod na plateny RP. Najdi si robotu, ved tvoje dieta chodi do skolky.

autor
Včera o 13:17
@anonym_c0e838

Ake ma tvoje dieta diagnozy? To ze raz za pol roka ide na gastro a neurologiu nie je dovod na plateny RP. Najdi si robotu, ved tvoje dieta chodi do skolky.

@anonym_c0e838 ja mám robotu 🙂 ale padol by vhod aj rodicak … bratova žena pred 8 rokmi poberala, tiež dieťa nemalo v podstate žiadne Dg.

anonym_c0e838
Včera o 13:19
@anonym_autor

@anonym_c0e838 ja mám robotu 🙂 ale padol by vhod aj rodicak … bratova žena pred 8 rokmi poberala, tiež dieťa nemalo v podstate žiadne Dg.

@anonym_autor Co ti na to napisat. Tak podaj ziadost. Ale ak nema diagnozy velmi pochybujem...

anonym_4e7086
Včera o 13:29

no, uz ked budes poberat rodicak, tak sa syn zazracne uzdravi a bude moct travit v skolke aj cely den. ci?

anonym_799195
Včera o 13:35

ty si krava, HNUS , z teba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dalsia chudera co chce zadara prahacky, fuj, a ked si plodila. si mala 0 na ucte ze?
ty mas robotu ale padol by ti vhod rodicak? to co je za svinstvo? sa tes ze mas zjavne zdrave dieta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na ukor teba nedostanu peniaze tam, kde maju a ozaj potrebuju, verim ze ti to neschvalia ak ozaj nemas vaznu diagnozu, potom beriem vsetko spat.

autor

Dnes o 14:17
@anonym_c0e838

sisa_s
Včera o 13:38

Cize len spekulujes, lebo sa ti hodia peniaze (komu nie?)... a neporovnavaj, co bolo pred 8r, dnes sa to posudzuje inak

anonym_2e969b
Včera o 13:48

Spekulantka 😉

selest
Včera o 14:18

Pokial viem ja tak sa rd dava na zaklade dg a nepriazniveho zdravotneho stavu. To ci dieta chodi alebo nechodi do skolky alebo ci sa ty nemozes zamestnat ich az tak nezaujima aj keby dieta naozaj do tej skolky nemohlo chodit. Takto to aspon podali mne na upsvar a kedze sme tym presli tak velmi pochybujem.

anonym_fbb70a
Včera o 14:55
@anonym_autor

@anonym_autor nie, rodicak ti nedaju. Dieta napriek tomu, ze mas napisane, ze neodporucaju kolektiv do skolky chodi...
Prestan spekulovat a bud rada, ze je dieta OK

anonym_331f5b
Včera o 15:49

Presne po takych vychcanych materach ako ty teraz idu ako po udenom. Na RP nemas aj tak ziadnu relevantnu diagnozu

anonym_ce8473
Včera o 16:01

@anonym_autor na základe tohto nie.
"Lekári mi vyšli v ústrety a do správ mi napísali že neodporúčajú pobyt dieťaťa v kolektíve" - cize na tvoje želanie ti napisali? Nikto ta nenúti dávať dieta do skolky, pokojne si s nim bud doma. Ale dobrovolne, bez ďalších peňazí.

lienka.7
Včera o 16:03

@anonym_autor 500€ sa len tak hodi, ze? K platu. Keď ty pracuješ, kde bude vtedy dieta? Ci to už bude zázračné zdravé a môcť do kolektívu?

anonym_9bbd1a
Včera o 16:50

Rodicak ti dajú. Mojej sestre predĺžili, neter nemá žiadne diagnózy, len nie je odplienkovaná, v papieroch ma napísané od psychiatria, že je spomalená, nerozpráva a je agresívna.
Milé ženy, takto to funguje. Viete asi prd o týchto praktikách. Ja to neuznávam. Je to svinstvo.

domka222
Včera o 18:03
@anonym_9bbd1a

Rodicak ti dajú. Mojej sestre predĺžili, neter nemá žiadne diagnózy, len nie je odplienkovaná, v papieroch ma napísané od psychiatria, že je spomalená, nerozpráva a je agresívna.
Milé ženy, takto to funguje. Viete asi prd o týchto praktikách. Ja to neuznávam. Je to svinstvo.

@anonym_9bbd1a robiť pomaly zťp z dieťaťa zdravého len kvôli 500€ 🤮

anonym_ce8473
Včera o 18:12
@anonym_9bbd1a

@anonym_9bbd1a tak to mala podmaznute. Lebo bez akejkoľvek diagnózy ti predĺžený RP len tak nedajú. Nedávajú detom s diagnózami

slavomira236
Včera o 19:33
@anonym_autor

@anonym_autor ale ked ti do posudky dajy ze dieta nema chodit do skolky ani ho tam dat nemozes..aj keby ti ho uznali

anonym_1a9554
Včera o 19:39

@anonym_autor deti mi nechodili do skolky (jedno je zial ztp a v tom case to bolo nemozne), pracovala som na TPP, rovnako aj manzel. Striedali sme sa pri nich. Rodicak som pri nom poberala tri roky, predlzeny uz nie, ani som neziadala. Pozri diagnozy, ci tie vase spadaju do zoznamu, najdes na nete.

1sally12
Včera o 20:10

Že "hodil by sa aj rodičák" 😤 vychcaná si.