icon

Predĺžený rodičovský príspevok - výplata

luula88
25. jan 2023

Dobrý večer,
Vedeli by ste mi prosím povedať ako to je s vyplatením predĺženého RP? Minulý týždeň prišli papiere, že mi schvaľuje doktor z Upsvar predĺženie RP zo zdravotných dôvodov, poslala som im späť všetky papiere aj so žiadosťou o RP. Zatiaľ nemám odpoveď. Dcéra mala tri roky vo februári 2022, doteraz som na neplatenej RD . Posudok je platný od februára 2022 do februára 2024. Vrátia mi peniaze spätne od dátumu rozhodnutia alebo len tých 6 mesiacov? A je možné, že ak ich pošlú, tak tento mesiac alebo až budúci?
Ďakujem za odpovede 🙂

luccija
25. jan 2023

@luula88 mne vyplatili všetko a v jednej sume.myslim, že to dostaneš až o mesiac

luula88
autor
25. jan 2023

@luccija Ďakujem za info 🙂

luccija
25. jan 2023

Ale teraz pozerám, že ešte si len dávala žiadosť o RP tak možno ešte neskôr kým to spracujú pošlú tebe vyjadrenie ..

luula88
autor
25. jan 2023

@luccija To znamená, že ešte musím čakať na ďalšie vyjadrenie z Upsvar o RP? Na to majú tiež 2 mesiace?

didiannaaa
23. mar 2023

Ja som koncom januára posielala ziadost aj so všetkými potrebnými papiermi od dr dnes mi došiel posudok od lekára z upsvar a kedy mi prosim vas dôjde vyjadrenie na vyplatenie? Dakujem za odpoved

luula88
autor
23. mar 2023

@didiannaaa Vyjadrenie na vyplatenie neposielajú. Ak Vám vyplácajú nejaké peniaze spätne, tak prídu do konca tohto mesiaca. Ak nie, prídu automaticky budúci mesiac ako bežný rodičák

didiannaaa
23. mar 2023

@luula88 aha dakujem tak vlastne tam ani ísť nemusím osobne.a chcem sa spýtať ako je zo so škôlkou aspoň na pár hodín ? Maly ešte nechodil do škôlky a to už bude mať 4 a vidím že by sa mu zišlo byt medzi deťmi aj keď viem že budeme viac doma.

bublinka1426
23. mar 2023

@didiannaaa ved ked mas posudok nepisu blizsie ci odporucau do kolektivu ci nie?

didiannaaa
Autor odpoveď zmazal
didiannaaa
23. mar 2023

@bublinka1426 nie nič nepíšu.spytam sa teda na úrade ako to je

bublinka1426
24. mar 2023

@didiannaaa tak zavisi aku ma diagnozu aj podla toho

danielahamar
30. mar 2023

@didiannaaa môže ísť na celý deň a ty do práce, ak je schválený

didiannaaa