icon

Prídavky z Nemecka a obmedzená daňová povinnosť

lili177
10. aug 2015

manzel pracoval v nemecku iba dva mesiace ako sezonny pracovnik, rodicak nam priznali hned no pridavky az po roku prisla odpoved ze nepriznavaju, je pravda ze som neposlala potvrdenie z financneho o neobmedzenej danovej povinnosti iba pridelenie identifikacneho danoveho cisla, neviem co dalej,ak som dobre pochopila tak treba najprv podat dan priznanie aby vedeli posudit ci ma obmedzenu alebo nie, myslim ze bude mat obmedzenu lebo zvysok roka pracoval na slovensku , je sanca ze by nam pridavky priznali aj napriek tomu?nevie niekto poradit, zaplatim pripadne, velka vdaka lili

lili177
autor
10. aug 2015

zatial som zistila, ze rozhodnutie o neobmedzenej danovej povinnosti vyda financny urad az po podani danoveho priznania v de, teda aj toto je mozno dovod preco im trva az rok kym schvalia pridavky
treba vsak dat aj ziadost o tuto neobmedz danovu povinnost, nasla som link napreklad
http://www.fm.nrw.de/allgemein_fa/service/formu...
vyslovene sa tam pise ze ju mate sancu ziskat ked vase nemecke prijmy su viac ako 90 perc celorocneho prijmu co manzel nesplna lebo robil 10 mes na sk, ale aj na moznost ze mimonemecke prijmy su pod hranicou 8100 e co splna, tak snad to vyjde...
takze z toho mi vyplyva ze mi nepriznali pridavky lebo som nedolozila jedno tlacivo, miesto toho abz ma opat vyzvali ho dolozit tak napisali ze nesplnam podmienku neobmedz danovej povinnosti..., kebyze sa v tom nesparam tak pridem o 1000e, na tri deti ya dva mesiace...keby ze im uverim

lili177
autor
16. aug 2015

nikto nema podobnu skusenost,,, neporadi ako na danove priznanie?

katuskaa11
11. feb 2016

napodobne manzel pracoval v nemecku este v roku 2013 len 2 mesiace, vyrubili mu za to dan zaplatit, ktoru sme zaplatili....nepracuje ani nebude pracovat uz v nemecku ako ho odhlasit z financneho uradu......

lili177
autor
11. feb 2016

@katuskaa11 a naco chces odhlasovat,ja som dala danove akurat teraz v janurai a dufam ze mi tu dan vratia, myslim ze to identifik cislo mu uz zostane pre pripad ze by tam este pracoval

katuskaa11
12. feb 2016

...ale potom mu treba kazdy rok robit nemecke danove priznanie?

katuskaa11
12. feb 2016

@lili17... ...ale potom mu treba kazdy rok robit nemecke danove priznanie? ci ma len cakat ci mu nieco nevyrubu?

lili177
autor
12. feb 2016

ta co si, vobec mu netreba robit danove, to sa tusim robi az od urciteho prijmu, vysky, len mu dali indetif cislo a nema ani danove cislo moj muz, to mu pridelia az teraz ked poda danove, to ty by si mala sama od seba chciet podat danove kvoli vrateniu dani, stale ked sa robi niekde menej ako pol roka tak sa dan vrati spat ale musis o nu poziadat aj par rokov dozadu
deticky nemate?ako pridavky ci rodicak?

katuskaa11
12. feb 2016

@lili177 ....ja som v tom uplny laik.....to len tak namatkovo vycestoval ako som hore pisala este v tom 2013 roku na 2 mesiace.....mame 2 deti, pridavky aj rodicovsky beriem tu zo Slovenska