Príspevky na prvé dieťa
Ahojte dobré dušičky..tak moja manželka je v 8mom týždni chcel by som sa Vás spýtať čo všetko nám bude treba a kde čo všetko máme poeislať a kde čo treba žiadať? bude to naše prvé dietatko a tak by som rád dopredu vedel ako požiadať o všetky príspevky na ktoré by sme mali nárok... na čo všetko sa nachystať pri príchode prvého dietaťka..??? moja manželka nemá moc času brúzdať po nete a tak ma poprosíla či by som jej to kde pohladal.. budem moc vdačný za všetky rady.. dakujeeeeeeeeeeeeeem 🙂 :D :D
trvaly pobyt netreba riesit pokial chcete aby ho malo babatko rovnaky ako matka.. a pokial bude porod na slovensku
@luba28 dakujem 🙂
@luckamorka dakujeme.. ano ano na slovensku.. na Myjave 🙂 a my sme z NM čítam kopec článkov že kolko sú príspevky a podobne ale málo kde som našiel že kde one vlastne žiadať a ako ich tam vybaviť 🙂
@luckamorka my sme museli,aj ked je tam kde byvam ja,...vsade je to zrejme inak
@cvoky8 Pán B.L. je to trápne ako ste sa tu snažili dostať informácie o pediatrickom tíme na inom fóre,teda resp. o vašej žene. A aké papiere treba vybaviť? Ved ona vie snáď kde by našla najlepšie informácie,priamo na treťom poschodí na jej pracovisku. Neviem v akom svojom obvode by si nechávala vaše dieťa,ked nie je atestovaná a je len sekundárny lekár,ktorý pred pár rokmi skončil vysokú školu.
Robíte z nej lepšiu pediatričku než v skutočnosti je.Pá
Zdravím. Chcem sa opýtat.Syn bude mat 10.02 3 roky a druhý deň chodí do školky. Príspevok sa vypláca jeden mesiac pozadu. Čiže v marci dostanem ešte príspevok za 10 dní alebo plnu sumu? A nezanikne mi narok na príspevok keď navštevuje školku ? Ďakujem pekne
@denisaadarius príspevok na starostlivosť (to čo sa vypláca miesto rodičovského ak oň požiadaš) sa vypláca len do dovŕšenia troch rokov veku dieťaťa. Potom si už hradíš všetko v plnej výške sama. A mala by si dostať ešte plnú sumu - toto sa tuším alikvotne nedelí rovnako ako rodičovský príspevok.

pozri tu:
http://najmama.aktuality.sk/clanok/233881/mater...
v texte sú aj linky, čo vybaviť pre materskú, čo na rodičovskú, čo po pôrode a iné. 🙂