icon

Príspevok na jasle

meriii
2. okt 2014

Maminy potrebujem poradit. Malu teraz 2,5, roka som dala od 1.10. do jasli zatial na poldennu starostlivost Nastupujem naspat do prace az v decembri. Neviem sa rozhodnut ci si mam uplatnit prispevok alebo to nechat tak a nadalej poberat RP. Mate niekto konkretnu skusenost s vybavovanim co vsetko tam treba a ci sa tie ziadosti tak casto menia ze to vela mamiciek potom radsej neriesi? A potom este je tu to ze u mojej malej je podozrenie na specificky naruseny vyvin reci mame posudok od logopeda a asi do skolky ju skor nezoberu asi az v septembri tak som uvazovala do toho septembra po 3 roch rokoch veku dietata tiez ci mam narok na nejaky prispevok. Dakujem.Mozete aj IP

klincek
2. okt 2014

@meriii Na prispevok na jasle narok az vtedy, ked zacnes zase pracovat - cize od decembra. Ale to uz dcerka bude mat 2 a tristvrte roka, a kvoli tym trom mesiacom, co jej budu chybat do 3 rokov, sa ti podla mna neoplati absolvovat vsetky tie papierovacky pre 40 € mesacne (co je maximalny rozdiel medzi prispevkom a rodicakom). Rodicak mas bez roboty🙂.
A po 3 r veku dietata uz ziaden prispevok nedostanes.

meriii
autor
2. okt 2014

@klincek Dakujem ano citala som to na stranke ze az od decembra to si asi fakt rozmyslim. Ja potom ale nerozumiem ako stat vychadza v ustrety ostatnym pracujucim mamickam financne ktore maju dieta narodene pred septembrom ako ja a skolku mozu mat az od septembra 😢

klincek
2. okt 2014

@meriii no iba tak, ze dostavas RP (alebo prispevok na jasle) a mozes popri nom pracovat 😉
moje (augustove) deti chodili od roka do jasli (vdaka prispevku) a ja do prace.. aj ked tych moznosti nie je vela, treba vyuzit tie, ktore su.