icon

Príspevok na jasle a ďalší nástup na materskú

slavkab
17. okt 2016

Žienky, máte niektorá skúsenosť s tým, že jedno dieťatko bolo v jasliach, kde bol poskytovaný príspevok a zároveň ste nastúpili na ďalšiu materskú? Priznaním materskej sa ruší príspevok? Lebo materská a rodičovský sa nemôže poberať súčasne. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

evittam
17. okt 2016

@slavkab Nemôžeš poberať naraz dve dávky - ak máš nárok na materskú - tak budeš poberať materskú - nárok na rodičovský (alebo príspevok na starostlivosť) sa MD ruší. Môžeš ešte poberať prvých 6 týždňov po narodení druhého dieťaťa príspevok na starostlivosť na prvé vo výške 41,10Eur/mesiac.

slavkab
autor
17. okt 2016

@evittam ďakujem za odpoveď, aj som si to myslela, len som sa chcela utvrdiť...dieťa je v jasliach, žena pracuje, akonáhle nastúpi na ďalšiu materskú, musí jasle hradiť sama alebo zobrať dieťa z jaslí...čo asi nie je dobré, keď už je dieťatko zvyknuté...to len také moje zamyslenie ☺

majusqa77
17. okt 2016

tych 6 tyzdnov co spomina
@evittam mozes brat 280 eur - ak je dieta v skolke

evittam
17. okt 2016

@majusqa77 Fakt? To som nevedela - tak asi reálne náklady? 😉
@slavkab Tak určite to nie je dobrý nápad vziať dieťa z kolektívu....

martina2621
17. okt 2016

@majusqa77 ja nastupujem na materskú 23.3.2017 a príspevok na starostlivosť o dieťa poberám do jeho troch rokov (čiže do 26.4.2017). znamená to, že zanikne už 23.3. a zostane iba materská a teda už ten mesiac jeden nebudeme mať príspevok 280? dobre to chápem?

majusqa77
17. okt 2016

@evittam urcite. Ja som tak mala.
@martina2621 prispevok dostanes aj za marec a april

slavkab
autor
17. okt 2016

@evittam @majusqa77 tiež si to myslím...ďakujem za rady

martina2621
17. okt 2016

@majusqa77 Ďakujem 🙂