Príspevok pre tehotné 200 eur po 4 mesiacoch
Dobrý deň prosím poraďte mi
Moja neter je tehotná po 4 mesiaci a viem ze schválili pre tehotné mamičky príspevok 200 € do narodenia dieťaťa lenže jej povedali ze nemá nárok nakoľko nepracovala je to pravda? Mne sa zdá ze keď to hlásili v telke ze bolo povedané pre všetky tehotné
Dakujem za informáciu a pomoc
Poprípade kde to ma vibavit ďakujem vám veľmi pekne za radu
@noemika2011 ak by mala nárok na materské, tak aj na príspevok pre tehotné. Ak nepracovala, tak nemá nárok ani na jedno.
Ak nespĺňa podmienku aktívneho soc.poistenia k 13tt po dobu 270 dní, tak nebude mat nárok na dávku. Funguje to na princípe odvádzaš➡️dostaneš.
@lelelienka
Dakujem
@alex49
Dakujem
@pinkgirl ďakujem
@noemika2011 studentky tiez maju narok
Tehotenské štipendium môže byť priznané tehotnej študentke verejnej, súkromnej alebo štátnej vysokej školy, ktorá študuje v dennej a externej forme štúdia, v študijnom programe prvého stupňa (bakalárske programy), v študijnom programe druhého stupňa (magisterské a inžinierske programy), v študijných programoch spojeného prvého a druhého stupňa (napr. všeobecné lekárstvo) a v študijnom programe tretieho stupňa
@st_277
Tak to sa vibavuje cez školu? Nie cez sociálnu?
@noemika2011 este stale studuje? Ak ano, ma narok. Ak skolu nechala, tak narok nema.
@noemika2011
študentka akej školy??
@noemika2011 su to dve rozne davky.tehotenske stipendium pre studentky,ktore sa ziada v skole a tehotenske ,ktore sa ziada na socialnej poistovni.ak ma narok na tehotenske,uprednostni sa to aj keby bola studentka.takze otazka je,ci studuje alebo nestuduje?bola nemocensky poistena aspon 270 dni za posledne dva roky?
@lelelienka poistenie nemusí byť aktívne. Ja som bola už 5 týždňov bez práce, keďže môj exzamestnávateľ sa ma zbavil v momente ako zistil, že som tehotná a bez problémov mi priznali tehotenské
@mima1608 tak potom ti plynula ochranna lehota, aj to je mozne
@amelie2017 je tam pisane ze studium moze byt prerusene ale vylucne len kvoli tehotenstvu
@noemika2011 to gynekolog musi dat papier a ten si date do socialnej

Ma narok len ak bola v poslednych 2 rokoch min. 270 dni nemocensky poistena a poistenie aktualne trva, pocita sa ako % z platu. Detaily vygooglis