icon

Príspevok pri narodení dieťaťa, keď rodič robí mimo SR

blondmummy
16. júl 2021

Baby tak dnes som sa dozvedela ze prispevok pri narodeni dietata moze dostat aj rodič pracujuci mimo sr alebo teda obaja rodičia... a ze staci potvrdenie od pediatra len tu na sr

ofzuza
16. júl 2021

Ak mas centrum zaujmov na svk - lekarov, tp, tak mas narok.

blondmummy
autor
16. júl 2021

@ofzuza a da sa len ze by sa tu prihlasila k pediatrovi mala? Ze by to len vypisala napr a ockovania a prehliadky by mala v zahranici

ofzuza
16. júl 2021

@blondmummy myslim, ze ti treba aj potvrdenie od gynekologa

9lf9
16. júl 2021

@blondmummy nie sleduje sa centrum zaujmov rodiny...cize kde maju clenovia lekarov, zdravotne poistenie, platby za napr. smeti, ak je tam.starsie dieta ci avstevuje dake zariadenie....a toto sa da mat len v 1 krajine.

blondmummy
autor
16. júl 2021

@ofzuza
@9lf9
Tak potom uz neviem toto mi z upsvr odpisala:
Dobrý deň,
Naozaj prišlo k zmenám , ak majú trvalý pobyt na SR a majú detského lekára na SR majú možnosť si podať žiadosť o daný príspevok najneskôr do 6 mesiacov od narodenia dieťaťa.

S pozdravom

9lf9
16. júl 2021

@blondmummy pravo podat si ziadost ma zo zakona ale o ziadosti sa bude rozhodovat ci je narok alebo nie.

blondmummy
autor
16. júl 2021

@9lf9 ahaa no uvidime potom dam vediet

diewcatqoo
17. júl 2021

Nie, nedostanes to. Pokial mate centrum zaujmov mimo SR a pediatra si date len akoze na SR, ale prehliadky budete absolvovat v zahranici, nedostanete prispevok.
To, ci ste absolvovali prehliadky na Slovensku, si urady vedia odkontrolovat. A snad nebudes od lekara pozadovat, aby vykazoval za vas preventivky, ktore sa nekonali. To si na triko asi nikto nevezme.

blondmummy
autor
17. júl 2021

@diewcatqoo to sa o mna nejedna a tiez to tvrdim aby si este dotycna viac zle nenarobila