icon

Rodičkovská dovolenka na Slovensku a v Čechách

kotatko201
1. mar 2015

Ahoj chcem sa opytat poberala som rodičovsky prispevok v ČR, ale zacala som pracovat na slovensku... Z tohto dovodu my stopli rodičovsky prispevok v českej republike (teda presnejšie my ho odobrali) a po behačkach na slovensku my ho priznali na slovensku... Zaujimave je vsak to, ze na slovensku je rodičovsky prispevok nizši... preto sa chcem opytat ci sa domahat v ČR na doplatenie alebo ako to funguje??... Ma niekto s tymto skusenost?... Vopred dakujem za odpoved...

maajushka
1. mar 2015

@kotatko201 ahoj ja sice este nepoberam nic, len sa chcem opytat materxku si mala tiez z cr? My sa totiz chceme stahovat naspat na slovensko a tak ako mi pobedali ze vsetko dostanem z cr kedze mam tu odpracovane roky.. Fakt to tak je? 🙂 dakujem

kotatko201
autor
1. mar 2015

@maajushka nooo nie je to tak... :D ak nic nenahlasis na UP v CR, ze si na slovensku a budes tu vlastne tak akoby dobrovolne, tak to nevadi, ale ak by si sa tu napriklad prihlasila na VZP a aj dietatko, tak uz ten rodicak dostanes na slovensku a CR ty ju zamietne... pretoze akoby fyzicky ty aj dieta ste na slovensku... (tu je rozhodujuca krajina v ktorej zijes... oni si to tie UP potom preplacaju a riesia medzi sebou, ale ty budes vedena na slovensku) ako je to s materskou to neviem... my sme pocas mojej materskej byvali v ČR a stahovali sme sa asi pred 4 mesiacmi... :D neviem ci si pochopila ak nie tak to skusim potom napisat inak

maajushka
2. mar 2015

@kotatko201 takze ked sa vratim a nahlasim sa na svk tak to dostanem ale zo slovenska... A oni si to budu riesit s cr... Tak to je? ?.. Aberie sa to podla nasich zakonov alebo ceskych kolko mi maju vyplacat? 🙂

kotatko201
autor
2. mar 2015

všetko je podla slovenskych... oni si to sami budu robit tie urady prace medzi sebou...

maajushka
3. mar 2015

tak to mam radost .. 😖 🙂 inak matersku nevyplaca nahodou socialka ? ... treba vybavit nejaky papier tu v cr ? .. inak dakujem za info 🙂

kotatko201
autor
4. mar 2015

@maajushka no ja som matersku riesila cez zamestnavatela, takze toto neviem az RP som si vybavovala sama... :D