Rodičovská a následný nástup na materskú
Ahojte baby viete mi poradit. Maly bude mat 6.6.2016 tri roky a pred uplynutim troch rokov budeme mat dalsie mimco. Chcela by som vediet ako to je z materskou kedze mi prac pomer skoncil v roku 2012/12 a pred ukoncenim som isla na PN. Ako to bude z materskou? Dakujem za rady
PN mi skoncila 8tyzdnov pred zacatim materskej v aprili 2013
@adamkopucik Takže pracovný pomer ti skončil kedy? Neviem či prac. pomer skončil uplynutím času na ktorý bol dohodnutý, či ti dali výpoveď pre rušenie zamestnávateľa... z tohto neviem určiť, kedy ti skončilo nemocenské poistenie.
Ak sa budem držať toho ako píšeš, že "skončil 12/2012", tak nárok na materské nemáš, ani nemáš šancu získať.
Nemam ani vtedy ked mam odvedenych tych 270dni ci kolko to je a prac pomer mi uz nepredlzili skoncil 12/2012 a 09/12 som isla na PN az kym ma nevipisala na MD a nemam nic prerusene vlastne som stale v niecom pokracovala skoncila mi PN nastupila som na MD a potom RP
@adamkopucik mas narok len na pridavky 2 x po 22 a jeden rodicovsky 203...
@adamkopucik 270 dní sa ráta 2 roky od pôrodu spätne, takže u teba (strelím termín pôrodu jún 2016) jún 2014 - jún 2016. Keďže prac. pomer skončil v 2012 a počas MD a RD, keď si nezamestnaná, už nemocenské poistenie nemáš, tak tam nemáš vôbec žiadne nemocenské poistenie. Jedine ak si bola dobrovoľne nem. poistená, ale to nespomínaš, tak predpokladám, že si sa dobrovoľne nepoisťovala.
Najlepsie sa ist spytat na socialku,tam ti presne povedia,co ti vychádza
Dakujem za info
@adamkopucik Ak skončil pp v decem.2012 a odvtedy ti netrval žiandy prac.pomer, dohoda s nem.poistením, dobrov.nemocenské poistenie alebo povinné poistenie szčo, tak s istotou nárok na materské nemáš, lebo ako píšu vyššie, nesplnaš podmienku mať aspon 270dní nem.poistenia v obd. 2roky pred pôrodom a ani ti netrvá nem.poistenie v den požiadania o materské a ani netrvá ochranná lehota z ukončeného nem.poistenia. Len rodič.príspevok +prídavky od mesiaca narodenia.

@adamkopucik čiže od 2013 nemáš žiadne nemocenské poistenie? Kedy ti skončil prac. pomer? resp. kedy ti skončila PN. Nevidím to ružovo.