Rodičovský a príspevok 200 EUR
Ahojte,
Manžel je teraz na materskej dovolenke do 20 júna. Chceme nejak začiatkom júna dať syna 2r do jaslí. Môže ísť do jaslí synček keď bude ešte poberať manžel materskú ? je tam adaptačný program takže musí byť sním kým si zvykne. Ja pracujem, ale po skončení materskej si pihlásim opäť rodičovský príspevok na syna. Tu mám otázku, je možné poberať aj plus príspevok na dieťa v hodnote 280€? či môžem len rodičovský príspevok poberať? z toho by som vlastne platila jasličky. Len neviem ako to funguje. Kedy si najlepšie prihlásiť opäť rodičovský príspevok? v ten deň kedy končí manželovi materská alebo skôr ? Ďakujem
a o rodicovský mozes požiadať najskor den po skoncení manzelovej materskej
@niky_55 ako ti napisali mozes brat len jeden prispevok. Dieta pocas md nemoze byt v jasliach
materská, rodičák, príspevok na zariadenie....a dieťa v jaslisch🤣 už mi tam chýba len podpora
lebo kvázy sa staras o to dieta len je 2-3 hodinky v jasliach
@niky_55 manžel ukončí poberanie materskej dávky o 2 týždne skôr a ty o 2 týždne skôr požiadaš o rodičovský príspevok.
@niky_55 manžel sa má starať o dieťa 24 hodín denne a nie len 21 či 22 hodín denne.
@andreakotesova no tak hold , riskneme to 🙂
Ved riesenie je, ukoncit o 2 tyzdne skor matersku a prejst na rodicovsku.
Urcite lepsie ako ked budete musiet vracat matersku, co budete musiet.
@niky_55 spytaj sa v jasliach ci posielaju zoznam deti niekam. Ak nie nikto na to, ze sa 2t prekryvali nepride. Uplne suhlasim, ze pocas adaptacie sa pracovat neda a preco si brat dovolenku ked je este MD.
@niky_55 nie je riešenie dobrať materskú prejsť na RP a potom sa s dovolenkou pri dieťati prestriedať s manželom? Snáď si po 5 dni môžete obaja vziať? Či?. Pripadne manžel po materskej vezme ešte 2t neplatené voľno, myslím, že by s tým v jeho práci nemali problém, keď príde miesto po 28t až po 30 🙂
Ved keď ukonci skor manžel matersku, moze ísť hneď na rodicovsku na tie dva tyzdne ci? Len akurát budete o 2 tyzdne materskej ukratení, ale už bude bežať aspoň rodičák a nemusíte nič vracať .
@niky_55 ak máte vybratú skolku, jasle opytaj sa ich na to..čo ja viem tak súkromne skolky nahlasujú do systému deti len k 1.septembru, oni musia mat len určitý počet deti nahlásenych do systému a nie všetky..a deti čo nie sú nahlásené do systému, tak sociálka nema ako vedieť, že sú v skolke, takze poberanie materskej nie je problém..štátne skolky musia nahlasovať..a lepsie je poberať rodičovský ako príspevok na skolku lebo je vyšší

Dieta nemoze byt v jasliach pocas poberania materskej matky ani otca, rodicak a prispevok na jasle sa navzajom vylucuju, poberat sa da iba 1