Rodičovský dôchodok - už vám prišlo aj písomné rozhodnutie?
Dobrý deň, dostal niekto už aj písomné rozhodnutie o rodič.dochodku?
Diky
Mojej mamine, áno 🙂
@moniczka31
@s_o_n_i_k_e a list dostali zarovno s vyplatenym rodicovskym dochodkom? Alebo skor ci neskor?
Diky
mamina spomínala o peniazoch na účte skôr, tak určite list došiel až následne.
Mm dostal dnes dochodok, ale list este nie. Vyskou je milo prekvapeny.
@s_o_n_i_k_e vdaka za odpoved
@oli18 to je fajn.
@s_o_n_i_k_e
@oli18 rataju to nejak divne. Asi pockat na to, co napisu😏
Mm si mysli, ci sa nepomylili 😄
,,radosť,, bude hlavne u tých čo hovoria, ako nemajú z čoho žiť a chodia k rodičom po pomoc a zrazu rodičia vidia na papieri ako si deti zarábajú 🙂 to môže v niektorých rodinách a vzťahov dať nový pohľad na situáciu a vzťahy
Ano babke došiel papier aj na účet za celý rok dokopy
@luckasvec diky za info.
@s_o_n_i_k_e ak im vyjde rodicovsky dochodok v maximalnej sume, vymeriavaci zaklad sa rodic nedozvie. Neudavaju ho tam.
@renab napisu, ze bol vyssi ako 1453,60 eura?
A hotovo?
V rozhodnutí bude uvedená všeobecná informácia o tom, že suma vymeriavacieho základu dieťaťa bola vyššia ako 1,5 % jednej dvanástiny 1,2-násobku všeobecného vymeriavacieho základu, a preto vznikol poberateľovi dôchodku nárok na výplatu rodičovského dôchodku v maximálnej sume.
@renab dakujem.
@an1ta a práve Ja som bola v r.2021 skoro 6mes. PN po operácii 🙈🥴👎jak na potvoru 🤦
@belaanabela Ja zas prvý krát v živote na ÚP a to som predtým pracovala 24 rokov ☹️😫 takže chudák môj otec dostane asi odo mňa veľké.. Ach jaj je mi z toho na 🤮
@77katarina otcovi dnes nabehli 💵na účet nevedel aké, nechápal 🤷a ha len tak že nebude to ten príspevok odo mňa (som srandovala) vychádza to cca.12€ mesačne.,.zarábam celkom fajn tak sa mi to zdalo málo....tak už viem prečo
@belaanabela aj sestra bola časť roka 2021 na rodičaku , za ňu tam je uvedená suma z ktorej sa to ráta a koľko to vychadza. ale mamina je rada aj za to malo, teraz keď jej to došlo naraz tak ju to potesilo
@an1ta
@belaanabela Len to človeka vytočí, že od roku 1996 pracujem a práve ten rok čo sa počíta prídem v čase Covidu o prácu a s prváčkou na krku ☹️
@belaanabela Keby aspoň 12 euro otec dostane tak som šťastná....

Áno,mamke dnes