Rodičovský príspevok: 3 deti do troch rokov
Ahojte, nemáte skúsenosť?
1. Otázka
Som matkou 3 deti.
(dvojičky) (2r.3mes)
Syn- (6.mes)
Materské som poberala naposledy na najmladšieho syna t.j.od 17.6.21-9.2.2022.
Odo dňa 10.2.22 mam nárok na rodičovský príspevok. (na ktoré z deti?)
Môžem poberať rodičovský príspevok na dvojičky, ktoré ešte nedovrsili 3roky a potom dostávat rodičovský na to ďalšie dieta?
Nakoľko rodičovský príspevok na dvojičky je vyšší ako na jedno dieťa.
2. Otázka
Mam nárok na príplatok k prídavku na dieťa nakoľko si nemôžem uplatniť daňový bonus na deti? Ak áno odkedy?
Ďakujem
Manžel je nezamestnaný, evidovaný na UP od 12/2021.
@pustnykvet88 áno, môžeš poberať na dvojičky rd, do dovŕšenia ich 3 rokoch, potom na tretie dieťa,
2. A áno, môžeš si požiadať o príplatok k prídavku na dieta... Ale si zváž sama, či sa ti to oplatí, lebo keď muž začne robiť, si ho musíš zrušiť.. Určite by bol o lepšie keby začal muž riadne pracovať a dostávali by ste daňový bonus na 3 deti co je 141,42€... Lebo výška príplatku na dieta je 11, 96 € co je smutná bieda..
Držím palce pri vybavovaní.
@dadulamamula sú si istá o Tom príspevku, ja tak viem, že nárok je len pri poberaní dochodku
A nemôžeš byť ty s dvojičkami na rodičovskej a manžel že by šiel na materskú s najmenším?
@bebotka kamoška tak poberala na syna keď jej muž nepracoval a ona bola iba na rd..
@veronikavaneska presne aj mňa ti napadlo, to je dobrý nápad

@pustnykvet88 k otazke 1. Ano mozes poberat na dvojicky a po dovrseni ich 3 rokov na syna.