icon

Rodičovský príspevok a práca

dominikahlada
3. jan 2022

Dobrý deň mám otázku som na rodičovskom príspevku mohla by som ísť normalne do práce na koľko sme s malým sami ? Materskú som nepoberala. Ďakujem

martinkatinka
3. jan 2022
marci77
3. jan 2022

@dominikahlada ano, mozete ist do prace.....potom budete mat prijem z prace a do 3rokov veku dietata budete dostavat aj rodicovsky prispevok z UPSVAR

vanda323
3. jan 2022

@dominikahlada Ahoj, áno môžeš ja som tak chodila a mala aj rodicak. Dosť som ušetrila z toho.

dominikahlada
autor
3. jan 2022

Ďakujem vám krásne baby

dominikahlada
autor
3. jan 2022

@vanda323 a ešte som sa chcela spýtať musela si to niekde aj nahlásiť či stačilo keď ťa nahlásil zamestnávateľ kde si nastúpila

dominikahlada
autor
3. jan 2022

A ešte jedna otázka môžem aj na tpp alebo iba na dohodu

veveli
3. jan 2022

@dominikahlada tpp, nemusíš nic nikde nahlasovat, ja som tak teraz a aj so starsou

dominikahlada
autor
3. jan 2022

@veveli ďakujem lebo na dohodu teraz berú málokde aspoň u nás teda

marci77
3. jan 2022

@dominikahlada vsetko nahlasi zamestnavatel, ked nastupite do prace .....iba na UPSVaR sa myslim vyplna tlacivo, kde sa dieta nachadza kvoli rodinnym pridavkom (ale to je povinne po dovrseni 3.rokov dietata, neviem, ci aj skor .....ci jasle alebo s babkou a pod.)

vanda323
3. jan 2022

@dominikahlada Nie, nikde som to nehlasila len môj zamestnávateľ si prial ako keby také kvázi Čestné vyhlásenie aby som napísala že nastupujem do práce počas trvania rodičovskej dovolenky.

dominikahlada
autor
5. jan 2022

@marci77 no maly bude s babkou takze neviem či treba niečo vyplniť alebo podobne

marci77
5. jan 2022

@dominikahlada ak uz vy nastupite do prace a dieta bude s babkou, tak myslim, ze na UPSVaR treba vyplnit a odovzdat tento papier, aj ked bude nejaka zmena zase im to poslat (napr. ak dieta zacne chodit do skolky)

https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/urady/KE/tl...

https://www.upsvr.gov.sk/ke/aktualne-oznamy/ozn...

bod C:
- prve 2 riadky sa vyplnaju ak je dieta v skolke
- druhe 2 riadky ak je v starostlivosti osoby, ktora ma na opatrovanie zivnost
- tretie 2 riadky ak je v starostlivosti osoby, ktora nema na opatrovanie zivnost (napr. babka, dedko,.....)

alanko20
5. jan 2022

Vďaka za tému, aktuálne aj pre mňa. Musím si prezistiť, či treba niečo vypĺňať aj v prípade, že dieťa ,ostáva so mnou doma a pracujem na HO. Nejde do jasli, skolky ani k babke