icon

Rodičovský príspevok a reťazový pôrod

mirka923
21. okt 2020

Ahojte, mala som reťazový pôrod, dcéra má dva roky a v septembri sa nám narodila druhá dcéra. Nárok na materské mi nevznikol, ale pred pôrodom som si našla, že môžem ostať na rodičovskej so staršou, a tým pádom aj väčší rodičovský, keďže s ňou som bola aj na materskej. Včera som si odniesla žiadosť na UPSVAR, kde mi bolo povedané, že ako staršia dovŕši tri roky mám prísť si požiadať o príspevok s mladšou. No ale dnes mi volala pani, ktorá rieši moju žiadosť a povedala mi, že so staršou už nemôžem byť na rodičovskom ale len s mladšou aby mi znovu plynuli tri roky, že všetkých rieši takto, ale ešte to pozrie. Prosím Vás vedel by mi niekto poradiť ako to teda je?

veronikaszabova
21. okt 2020

@mirka923 naco si sla odniest papiere na mladsie dieta? Mala si poberat RP na starsie dieta a az po dovrseni 3r poziadat o RP na mladsie.

Ked si uz dala ziadost na mladsie, tak ti to zmenia na mladsie a budes poberat 270€

mirka923
autor
21. okt 2020

@veronikaszabova niesla som žiadosť o rodinné prídavky, kde som uviedla, ze poberám rodičovský na staršiu, a s týmto mi volala pani, ktorá rieši žiadosť o rodinné prídavky

veronikaszabova
21. okt 2020

@mirka923 nechaj RP na starsiu, potom to zmen