Rodičovský príspevok Rakúsko/Slovensko
Hľadám mamičku, ktorá by mi vedela poradiť ako postupovať s papierovačkami -keď som tehotná ale časť obdobia mám odpracovanú na Slovensku a časť v rakúsku. Prípadne ak sa niekto venuje týmto vybavovačkam za poplatok. Ďakujem
A kde chces ziadat,v Rakusku ci na Slovensku?
@tundra v rakusku, na Slovensku nemám odrobených 270 dni za 2 roky a trvalý pobyt mám na Slovensku
@tundra v rakusku, na Slovensku nemám odrobených 270 dni za 2 roky a trvalý pobyt mám na Slovensku
@modratrixie ja som na manzelku poberal,ked som tam pracoval.Je to uz dost davno a urcite sa vela veci zmenilo.
Pozei sem,mozno najdes odpovede,ktore hladas.
Rakúsko - rodičovský príspevok - EURES https://share.google/74TzxatJJOnNk4rh2
@modratrixie, ešte raz a pomaly. V Rakúsku tvojich 270 dni nikoho nezaujíma. Zaujíma ich tvoj AKTUALNY pracovný pomer, ak je na sk, majú ťa rakusania v paží a nedostaneš od nich nič. Ak nemáš odpracovaných 270 dni LEN A VYHRADNE na Sk, nedostaneš materskú ani na Slovensku. Všetky ostatné dávky a nároky na ne sa odvíjajú od odpovede na prvú otázku.
@modratrixie, ešte raz a pomaly. V Rakúsku tvojich 270 dni nikoho nezaujíma. Zaujíma ich tvoj AKTUALNY pracovný pomer, ak je na sk, majú ťa rakusania v paží a nedostaneš od nich nič. Ak nemáš odpracovaných 270 dni LEN A VYHRADNE na Sk, nedostaneš materskú ani na Slovensku. Všetky ostatné dávky a nároky na ne sa odvíjajú od odpovede na prvú otázku.
@vroni aktuálny pracovný pomer Rakúsko … 10 mesiacov
@vroni aktuálny pracovný pomer Rakúsko … 10 mesiacov
@modratrixie, fajn. V tom prípade ti materské vyplatí Rakúsko. Bez ohľadu na pobyt. Aj rodičak, ale ak si v preexponovanom okrese (okrem Brucku celkom statočne vymýšľajú aj Tirolaci), môže to byť celkom odysea. O rodinné prídavky treba žiadať hneď, kým ti beží materská, inak to zvykne trvať večnosť a tiež pozor na automatické odhlasovanie z poistenia. Treba si požiadať o online prístup na Finanzamt, to hodne celý proces zrýchli.

A kde chces ziadat,v Rakusku ci na Slovensku?