icon

Rodičovský príspevok spätne

hellka12
11. júl 2025

Dobrý deň! Pracovala som v Českej republike a poberala som tam materskú.Porodila som 2. decembra. Výplata skončila 26. apríla. Kvôli nejakým okolnostiam som požiadala o RP až začiatkom júna. Povedali mi, že môžem požádat spätne za 6 mesiacov. Včera prišla suma len na tri mesiace. Aký je podľa vás dôvod?

zojanka
11. júl 2025

@hellka12 nárok máš od apríla. Keďže materské si mala do apríla. Čiže ti prišiel správne, za apríl, máj, jún.

anonym_a2dc75
11. júl 2025
@zojanka

@hellka12 nárok máš od apríla. Keďže materské si mala do apríla. Čiže ti prišiel správne, za apríl, máj, jún.

@hellka12 toto sa tyka RP zo zdravotnych dovodov do 6 rokov, a nie bezny rodicak ...🙂

''Povedali mi, že môžem požádat spätne za 6 mesiacov''

viestta
11. júl 2025
@anonym_a2dc75

@hellka12 toto sa tyka RP zo zdravotnych dovodov do 6 rokov, a nie bezny rodicak ...🙂

''Povedali mi, že môžem požádat spätne za 6 mesiacov''

@anonym_a2dc75 poziadat mozes, ale nevyplatia ti davku za mesiace, v ktorych si nesplnala zakonne podmienky

lilinka88
11. júl 2025

Vo všeobecnosti sa môže o RP požiadať max 6 mesiacov spätne, resp max toľko spätne vyplatia, ak je toľko nárok. Ty si do apríla mala materskú, čiže nárok máš za mesiace apríl, máj, jún a tak ti teraz v júli bolo aj vyplatené

lilli202
22. júl 2025

@hellka12 nechápem porodila si v decembri do aprila si mala materské a teraz si požiadala o rp z zdravo.do 3rokov sa berie normalne rodičovsky aj ked maš chore dieta od troch rokov si mozes podat o predlzenie z zdravotnych dovodov