icon

Rodičovstvo - nevďačná robota

lexilaracroft
24. mar 2017

Som dobrovolne nezamestnana. Ostala som doma a klesa mi seba ucta a sebavedomie. Staram sa o dve deti a partner robi nocne tak sa moc nevydame. Este len si zvika. Viem ze su vo vstahu dvaja anie je to jeho vina no mam akutnu potrebu byt pochvalena. Takato som nebyvala. Stve ma ze musim robit dokola to iste handry riad hracky... Vazne rozmyslam nad tym ze si najdem pracu. No bojim sa ako to budrme zvladat. Ked on robi nocne a ja pojdem do prace bude mrzuty a nevyspaty a nechcem aby sme sa koli tomu hadali ked nemusime. Zostala som doma koli autistickej dcerke ktora vyzaduje vela pozornosti. Ak sa jej nebudeme venivat tak zaostane a jej stav sa zhorsi. No mam vycitky z toho ze som doma a neprispievam aj financne. Teraz to sice dobre zvladame no myslim ze problem je v mojej hlave. Asi uz doma cvoknem. A to som doma druhy rok. Po materskej som sa vratila do prace a dcerke som sa nevenovala nakolko som bola stale unavena. U dcerky sa vtedy prejavili znamky autizmu a prace som mala pokrk. Tak som ostala doma. Nelutujem to. Viem ze ma potrebuje. A pritom citim ze nerobim dost.

Prihovaram sa k vam zeny v domacnosti nemate pocity ako ja? Ako to riesite? Popripade co mi odporucate

To su moje dievcatka odfotit ich spolu je zazrak. Starsia Layluska sa malej kristinky boji to je iba jeden z jej mnohych priznakov autizmu

Rodičovstvo - nevďačná robota
Strana
z2
moni244
24. mar 2017

Najlepsi liek je robota, alebo nejaky konicek, nieco, kde sa budes moct realizovat. Lebo takato nervna budes tazko prospesna svojej starsej dcerke. Tu mozes dat do specialnej skolky, kde sa jej budu venovat tak, ako potrebuje a ty mozes ist do prace, hoci aj na polovicny uvazok

mirage2017
24. mar 2017

@lexilaracroft Ahoj, určite si dobre mamička. Ja som opačne typ chcela som byť doma ale nie dalo sa. Ty si potrebuješ robiť aj to čo tebe bavy. Čo tebe dá istotu. Myslím že dvolozite aby venuješ aj sama sebe, uvoľniť tvoj negatív myslenki. Poznám ľudí kto majú tiež rodine dieťa z autizmus. Majú 5 deti. Maminka vyšportované, chodí do kostola.... Jej staršie deti veľa pomôžu jej. Niekedy môj dieťa zaspí večer idem von na zduchu, počujem hudbu, beh alebo amatérsky boxer, tanec alebo pomodlil, meditujem. Nie kedy príde plač a nieviem prestať a robím od tedy nie je von a kedy už naozaj nie ide tak zavolam najlepsie kamoša a cez hovor pripustíme všetko negatívne veci. Tvoj manžel určite unavený kedy príde nočnú domu aj tam snažis aby bude kľud. Ale ty si nie je len maminka ale zároveň človek venuj sama sebe, nie budeš to ľutovať. Ja som to nerobila, bola to chyba. ❤❤❤❤

moni244
24. mar 2017

@mirage2017 tie tvoje prispevky 😀 konecna

mirage2017
24. mar 2017

@moni244 Mám sa tešiť alebo 😢 ?

moni244
24. mar 2017

@mirage2017 mozes robit co chces 😀

lexilaracroft
autor
24. mar 2017

Do skolky pojde koncom augusta tak sa tesim ze si oddychnem takto sa tazko dostanem z domu bud idem s jednou alebo s druhou. Sama s oboma vonku dalej ako do parku nedam rady. Asi mi chyba ta komunikacia s ludmi deti rozpravat nevedia. Od kedy nechodim do roboty tak mi ostala kamoska jedna a zijeme v uk tak rodinu tu tiez nemam. Akoze na kavicku k niekomu... Neni kam

sardinka336
24. mar 2017

Hovorí z teba frustrácia zo stereotypu, unava, chronický nedostatok ocenenia, pozornosti, nenaplnené emocionálne potreby ...Myslíš si, ze práca to vyrieši? Celý ten kolotoč ta pekne počká po robote...
Prečo by bolo rodičovstvo ,,nevdačna robota,,? Snad sme sa kazdá slobodne rozhodla, ze budeme matkou..a to zial vyzaduje aj nejake obete, unavu...Jasne, je to stereotyp, večer skončíš a ráno zase dokolečka a dokola. Tvoje deti su ti vdačné, aj ked to mozno nevedia tak vyjadrit. Uz len ich usmev, objatie...to je ich sposob ako ti vyjadria tu vdaku, ze ta maju. Ty si pre nich jediná a najlepšia mama - inu nemajú.
Ja by som ti poradila, zlepši organizáciu, viac plánuj - nakolko je to mozné samozrejme. A mal by sa zapojit aj tvoj partner. Svoj vztah musite pestovat, starat sa on...musite si najst čas na seba, stačí par minut na rozhovor. Na to aby bolo doma dobré zázemie, pohoda tak to musi fungovat v prvom rade medzi partnermi. Jasne, robit nočné nie je ziadna sranda a chapem, ze si potrebuje oddýchnut. Na druhej strane je tu mlada rodina, deti...aj vy ho potrebujete, jeho čas, jeho pozornost. Takze holt nemoze pán domáci celý den predrichmat...(nehovorím, ze to robí,ale tak ked si uz takto šialene frustrovana tak niekde je chyba)

mirage2017
24. mar 2017

@lexilaracroft to nie vadí že nie rozprávajú, ale pre deti hlavne spolu robí dobre, ešte kvôli komunikacie. Pomoc zdy nájde ale dvolozite poznať ľudí. Nie dávaj sa. Rob prvý krok venuj sama sebe, nato nie potrebuješ peňaze alebo kávičku. Hľadaj klub pre mamičky, kde môžeš ísť. Niečo len nie doma, von von von 👏

mirage2017
24. mar 2017

@sardinka336 áno aj to je pravda. Ja mám kamarátkav2 deti, miluje svoju deti, ale nie cítila dobre stále byt doma, potreboval pracovať. Teraz roby krátenie uvesky a cíti lepšie. Každý nas je iná niečím výnimočný a hľadá svoju mesto. 😅

mirage2017
24. mar 2017

pardon miesto

bluff
25. mar 2017

@mirage2017 este ze si sa opravila, inak by sme z toho mali halusku 😀

mirage2017
25. mar 2017

Dobré ránko dámy, dúfam že ste dobre spinkali. Môj syn už mne zobudila. Bola som taká unavená včera že pri písaní som 😴

eliska13
25. mar 2017

@lexilaracroft a co Ti najviac chyba?
rodina, laska, viac rozpravania, kamaratka, peniaze?v prvom rade by bolo fajn, keby muz nerobil nocne, ale normalny prac.cas
v druhom rade nedavaj si za vinu, ze detom nedavas dost ci nemas mat preco vycitky, ze neprispievas.
predstav si, ze obe das do skolky ved budu cely den s cudzimi a zaplatite majland.Mas pravdu rodicovstvo je obeta a tiez som bola doma dlhsie ako je zvykom a tiez som mala podobne myslienky.Je to o prioritach deti podrastu pojdes na pol ci cely uvazok do roboty.Skus si robit dni s detmi pestrejsie a chodit vela von....preco s nimi nevies daleko zajst nepochopila som to

jahodka8
25. mar 2017

Neboj, aj ja mám tieto pocity. Ale doma mám roboty a roboty, každú chvílu niekto chorý a ja tiež.

dharmasanata
25. mar 2017

@mirage2017 odkiaľ si že tak divne píšeš? 😅

maciatkolulu
25. mar 2017

@lexilaracroft a prečo si dobrovoľne nezamestnaná???? Ved si na rodičovskej snáď. Nuž nerozumiem keď si to takto cítila a vedeli ste že máte dieťa s problémom tak ste mali radšej ostať pri jednom.... myslím,že väčšina matiek prežíva to isté. Treba staršej nájsť vhodné predškolské zariadenie kde sa jej budú venovať odborníci a malú dať teda do jasliciek a nájsť si prácu,alebo ostať doma a popracovať trossssku na vlastnej gramatika. Zvládajú toto všetko aj rozvedene ženy,slobodne matky,tak sa nemusíš bat

mirage2017
25. mar 2017

@dharmasanata No som cudzinec, ale dúfam že da sa rozumieť. Čo už 😂

dharmasanata
25. mar 2017

@mirage2017 a to si dávaš do google translator? 😀 "rozumieť len komické"

mirage2017
25. mar 2017

@dharmasanata Nie nie dávam do Google, kedy to dám asi bude to chorsie. Nie len slovenský jazyk má svoju včaru, gramatiku čo bude zazrak že budem môcť dobre používať. Možno otváram fórum slovenský gramatika....❤

dharmasanata
25. mar 2017

@mirage2017 tak to je pekné nech sa ti darí 😉 mne osobne tvoje príspevky nevadia skôr naopak sa usmejem 🙂

stepanka274
25. mar 2017

@lexilaracroft tvoja frustracia, vycerpanost a pocity asi byvaju viac ci menej normalne na materskej pokial niecim vybocuje, co u teba dcerkinym autismom asi je, ale ver mi ze to ze s nimi travis cas je to najcennejsie co im mozes dat, ver mi. Mysli na to ze je to docasne, dievcata rastu, bude skolka, skola, puberta a ten cas ti tak poleti uvidis. Dobre ti tu baby radili najst si nejaku zalubu, nieco kreativnr, vytvaraj trebars celenky akebo sspoinky dievcatam, na nete je tolko navodov na vseluco a mozno ta nieco chyti tak ze to aj budes moct predat a hned budes mat lepsi pocit. Hormony su svina, niekedy nam dokazu sposibovat hrozne nalady. Tak hlavu hore, matetska nie je vecna a ani choroba ci postihnutie. Kolke snazilky by s tebou menili aj s tym negativnym. Uzivaj si krasne dievcata a partnerovi pripravuj teplo domova 🙂 🙂 🙂

lexilaracroft
autor
25. mar 2017

@eliska13 No ked starsia dcerka je autista a msva zachvaty tak sa bojim chodit sama s nimi von

lexilaracroft
autor
25. mar 2017

@maciatkolulu my sme to o nej zistili az ked ta mladsia zacala hovorit mama tata daj este... Ma 10 mesiacov a starsia ma tri roky a ani nemukne. Vtedy sme si to vsimali a zacali chodit po vysetreniach. Ak chces chod ma moj blog m tam napisany clanok ako pracovat s dietatom s autizmom tam je vsetko vysvetlene. Mozno som len potrebovala pocut to vo uz viem. Ze sa nemam preco obvinovat. Asi sa bojim ze ked sa vratim do prace tak ani mladsia dcerka sa nenauci rozpravat. Doktorka tvrdi ze aj keby som robila hocico pre nu od malicka jej stav to neovplivni. Mozno to na mna dolajlo lebo sme chori a aj ked mam horucky musim sa o setko starat. Aj cajik si sama uvarit. Fnuk fnuk 😢

lexilaracroft
autor
25. mar 2017

@stepanka274 ja som v uk a u nas je materska 8-9 mesiacov tak uz nepoberam nic. Len prispevky na deti. Nie je to vela ale staci. Teraz som chora a nic sa mi nechce. Bola by som rada keby mi partner pomohol ale teraz spi a keby ho zobudim bude besny. Sama som robila rok nocne takze viem ake to je. Vecer ked vstava do roboty pomaha mi decka kupat. Zmenit smenu mu zatial nechcu. Ja viem ze to nie je nicija vina ze sa tak citim. To prejde. Niekedy neuskodi pocut to aj od niekoho ineho

stepanka274
25. mar 2017

@lexilaracroft potrebujes sa z toho vyrozpravat a pocut skusenosti inych. Si statocna a sikovna zienka, mama, partnerka, mas male deticky a to je vzdy makacka.

mirage2017
25. mar 2017

@lexilaracroft Je to velmy dvolozite veriť, jedno kto čo povie, ratana lekárov, oni robí svoju úlohu ako doktor. Ale ty si matka, napr. používaj metódu niepocujuci. Všetko komunikujú rukami, a deti ľahké to naučiť. Musíš je pochvaliť, motivovať ako to má povedať, a to prespeje pre mladšiu. Ja viem ľahké povie nie boj ale toto je jedinečná cesta. Stávaj kvôli sama sebe. Používajú kartičky kde ukáže obrázok čo je čo a zalep všade byte a hráte sa. Pouzivak topic čo ona veľmy rád napr. motýlik kúp také knihu a porozprávaj otom. Ty poznáš najlepšie tvoja dcéra. Zachváti môže stať aj doma, kedy vieš čo máš robiť tak to ide. Ale von je najlepšie. Budeš slobadnasie aj ty aj tvoja deti. Kedy mohol som ísť tam tak ťa obijem. My sme matka ženy, máme naša negatívne mislenka, smútok, plač. Ja už teraz plačem ako píšem tieto slovíčka. Pre mne moj liek že tu pisem aby mohol som moja sredcka uvolnit. Ďakujem dámy ..... ❤ ďakujem

ellsa
25. mar 2017

Ahoj, prv ako som videla nazov temy som Sa uprimne nastvala. Vies my cakatelky co nevieme ci sa niekedy vobec doskame, taketo slova znasame zle. Ale precitala som si podstatu a verim ti. Ty len potrebujes vypnut-ist medzi ludi. Mozno najst si priatelku ktora pride obcas na kavu. Hoci si vacsinu casu doma, neznamena to ze sa musis strhat a robit len domace prace. Nechaj riad riadom ak nevladzes, on hodinu dve pocka. Pusti si telku, hudbu. Pozri si tutorial o liceni a namaluj sa, rob hluposti ktore ti niesu na nic 😁 Alebo nejake rucne prace, podla youtube sa lahko naucis hackovat ci pliest. Alebo vysivaj kym deti spia. Fakt, nie vsetko co robis musi byt pre niekoho uzitocne. Na prvom mieste si ty! Mozno sebecke ale porozmyslaj, kym nie si stastna a spokojna ty, nemozes radost ani rozdat. Jedna pani mi povedala: deti chceju usmiatu matku nie ciste riady.

sunny8
25. mar 2017

Je mi to tak luto ;( uplne ma to dojalo ;( deticky ta potrebuju mladsia preto lebo je este plne zavisla na tebe a starsia tiez pre svoju diagnozu ;( nebude najlepsi napad ist niekde robit na smeny manzel to sam nebude zvladat ... Ak chces rob nieco z domu bud cez pc alebo nieco vyrabaj a predavaj moznosti je dost alebo sa uc robit manikuru a podobnr co mozes aj z domu ... Urcite neodchadzaj od deti a uz vobec nie teraz .... Viem ako sa citis mala som to podobne chce to zmenu obcas niekde vypadnut a vypnut ... Mas pravo ist niekde relaxovat na par hodin aspon sama alebo s manzelom a deti dajte k babke nemozes takto fungovat hracky riad saty a dookola to iste zblaznis sa

robin30
25. mar 2017

@maciatkolulu ja mam 10rocneho autistu a 5mesacnu dcerku nerozumiem preco by mali mat len jedno dieta pre takuto diagnozu?my fungujeme uplne v pohode a tiez nas nerozprava karticky ignoruje no napriek tomu sa s nim da uplne v pohode
@lexilaracroft nas maval zachvaty casto u nas to bolo tym ze sme nerozumeli co chce od nas s vekom je to lepsie a lepsie dokonca pred dvomi tyzdnami bol 6ty zo 60tich sutaziacich v bezkach hlavu hore bude dobre

libawet
25. mar 2017

@mirage2017 uč sa po slovensky, a potom prispievaj, kto to má po Tebe lúštiť a prekladať si ?

Strana
z2