Rodinné pridavky - kto má nárok?
Má každá matka dieťaťa nárok na rodinné prídavky? Rodičovský mi platia ale rodinné nie.Preto sa pýtam
ahoj, nárok má rodič (matka/otec), zákonný zástupca, osvojiteľ... kto z nich si podá žiadosť. nie je to automaticky o matke...
Ano,je to v jednej platbe. Pokial ste nezadali rozne ucty. Nam najprv chodili rodinne pridavky na muzov ucet.
máš na ne nárok ak už napríklad nechodia otcovi dieťaťa...ale treba si o ne požiadať, neprídu ti len tak samé do seba...
Neni to také jednoduché ako sa môže zdať. Záleži od konkrétneho prípadu. Predpokladam že vám vysvetlili prečo nemáte nárok a pokiaľnl nie treba zavolať na konkrétny úrad a opýtať sa tam prečo nemáte nárok. Určite vám to povedia
@tinkasss7 ak otec nie je Slovák a ty nepracuješ , požiada o rodinné prídavky on vo svoje krajine. Až keď mu budú zamietnuté v jeho krajine , tak potom môžeš na SR požiadať znova ty. Teraz som to riešila, nakoľko manžel je Čech a keby som nepracovala musel by požiadať on . Jemu by však zamietli , nakoľko tam sa to nevypláca plošne .
nárok na ne máte, buď jeden alebo druhý, len keby si chcela odpovedať na tie otázky čo ti baby dali aby sme ti mohli pomôcť
Treba si podať žiadosť na Upsvar e a je vo výške 23.36 s tými drobnými som si nie istá a môže ich poberať len jeden rodič a potom ak manžel pracuje si môže uplatniť daňový bonus od zamestnávateľa ten je vo vyske21.56

Ano kazda....otec dietata nepracuje v zahranici zeby poberal odtial?