Som na rodičovskej dovolenke a nechcem sa testovať. Odhlásia ma zo zdravotnej poisťovne?
Baby viem ze tato tema je tu dookola omielana ale prosim vysvetlite mi to ako debilovi aby som to pochopila!!
Ked mama,otec a priatel pojdu na testy a ja nechcemnist kedze nikam nechodim a uprimne sa bojim to co vsetko citam na nete....
Tak ja ako maminka na rodicovskej ma odhlasia zo zravotnej poistovne? Budem si vsetko platit sama? Lebo tí dementi vlastne dokopy nič nevedia.Len strašiť ludi.
Najradsej by sme nikde nesli vsetci lebo dedko je uz 2 krat onko pacient 81 rocny a bojime sa aby sme nieco domov nepriniesli.
si na rodicovskej, nie v praci.
@veronikaszabova ahoj môžem sa Ta opýtať, deti mám na druhom stupni v distancnom vzdelávaní, som na RD s najmladším, keď pôjde len manžel na testovanie a my nie, nebude aj tak mohol chodiť do prace? Ved ja som aj tak s deťmi stále doma, vďaka za odpoveď
ludia, to ze namate test neznamena ze ste pozitivny, nie je to karantena v pravom slova zmysle, len VY nemozte vychadzat, ostatnych doma sa to nedotkne @janulla1
@falbala132 vďaka, už nám dokonca prišla zo školy sms ze mame napísať výsledok testu ako dopadli deti, alebo napísať ze sme sa testovať nedali, nechápem, sak do školy aj tak nechodia a nebudú minimálne ani do konca novembra,
@janulla1 tak mozno skoly to maju inak (aj ked nechapem naco ked su deti doma), ale manzela sa to urcite nedotkne.
@falbala132 vďaka 🙂
@janulla1 u nas ide len muz - chodi do prace. Ja a synovia (6r, 11r) nejdeme. Budeme doma.
@janulla1 https://www.minedu.sk/data/att/17732.pdf bod 7 a 8
Prosím vas chcem sa spýtať dcéra.14r chodí na ZŠ 9rocnik sú teraz doma musí ísť aj ona na test keď nikam nechodí je len doma.
Ja som teda čítala, ak nepôjde jeden v domácnosti na testy musia všetci do karantény. A podľa mňa to isté s deťmi nad 10rokov. Je jedno, že sedia doma. Moja mama 67 nechce ísť na test a ide byť 10dní doma
paci sa uznesenie vlady
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
@falbala132 aked nepojdem na testy ,môžem ísť do nutnej poradne na gynekologiu?
@butterfly333 my nejdeme, 2 deti na druhom stupni, jedno na prvom, ja doma na RD s najmensim, manzel homeoffice. 2 Deti maju skolu doma, prvostupniar pojde do skoly, nema 10 rokov
@jaroe no čítala som že ak dieťa nepôjde ma test a neskôr bude potrebovať ísť k lekárovi tak bez testu ho nezoberie
@butterfly333 Kedy neskor keď bude potrebovať?to jako ten jeden test bude ovplyvňovať lekársku starostlivosť?
Ahojte,prosim vas poradte aj mne,som na materskej,olus som tehotna,na testy ist nechcem ,som len doma ,stretavam sa max s rodicmi a svokrovcami,oni vsetci na testy idu,manzel ide tiez aby mohol chodit do prace,ostanem doma tych 10 d i ako kazu ale som v tom case objednana k lekarovi,ktoreho mam od svojho bydliska cca 30 km, mozem tam ist? Uz som z toho jelen,lebo najskor povedala "vrchnost",ze i netestovNa osoba mo,e ist na nakup ,do lekarne a k lekarovi,potom to zas zrusili,potom ciastocne obnovili ...cize nikde sa neviem dopatrat,ci mozem ist k tomu lekarovi ked sa nedam testovat a budem teda doma tych 10 dni....chcela som aj ostat v tom case 3 dnj u nasich kedze v tom istom meste mam lekara, to ma akoze pridu skontrolovat ci som ozaj doma ci ako to je,ja uz fakt neviem....chapem,,za vonku na ulici ma skontrolovat mozu....
@niza len sa pýtam.
Tak uz som nasla dake info o tom ,cize muz moze ist do prace aj ked ja na test nepojdem,a ja tiez na vysetrenie ist mozem,ale teda u nasich co som planovala zostat par dni tak to nemozem, z vysetreNia rovno doMov....

@basska23 🤦♀️ nie, nebudes si nic sama platit