icon

Som v 4. týždni a v júni nám rušia pobočku

ona12
23. apr 2019

Ahojte žienky, dozvedela som sa, že som tehotná 💖 ako som tu už riešila pred par týždňami v jún-júl nám zatvoria pobočku čiže budem bez práce.
Co by bolo pre mňa lepšie? Ísť na rizikové tehotenstvo alebo na Upsvar..... Na materskú budem mat nárok aj keby som na upsvar však?
270 dní mam odrobenych

Strana
z2
nikiki29
23. apr 2019

@ona12 na materskú budeš mať nárok tak či tak lebo si v ochrannej lehote. Máš nárok na podporu v nezamestnanosti? Ja by som sa rozhodla asi podľa toho, čo sa viac oplatí finančne. Na rizikovom ti môže prísť aj kontrola (aj nemusí), ale ja som neriskovala a sedela poctivo doma ako tĺk 😞

kerstina
23. apr 2019

Otazkou este je ako rychlo sa po materskej zamestnas. Ci sa ti potom nebude ta podpora hodit.

lavender21
23. apr 2019

@kerstina keď chce byť s dieťaťom tri roky doma, tak v tom čase už nárok na podporu nebude mať, takže to bude už jedno...

lavender21
23. apr 2019

@ona12 finančne sa najviac oplatí ísť na PN-ku, potom materská a po jej skončení hneď podpora, následne rodičovský príspevok do troch rokov dieťaťa. Kým si na podpore rodičovský príspevok môže poberať otec dieťaťa. Počas PN-ky ti môže prísť kontrola, musíš dodržiavať vychádzky a je otázne či ťa doktor vypíše, ak nemáš zdravotné komplikácie...

lula313
23. apr 2019

@ona12 a ako vieš, že tá doktor výpise na Pn? Ja som mala rozbehnuté autoimunitne ochorenie, robila som poobedne s nadčasmi, grcala som 7 mesiacov a veru má vypisat nechcela, lebo aj ich kontrolujú..

jana_vaj
23. apr 2019

Asi by som šla na PN a potom, by som si ten úrad nechala tak povediac v zálohe, ak by si si hneď nevedela nájsť ďaľšiu prácu. Záleží to však aj od tvojej doktorky, či ťa na rizikové vypíše

kerstina
23. apr 2019

Inak vseobecna otazka. To sa baby neboja dat na rizikove a pn, ked im nic neni? Ved nieco ako karma, alebo ze si to privolas ked ides zdrava na rizikove, a podobne

3petka
23. apr 2019

súhlasím s @lavender21 ja som tak šla tiež nám rušili pobočku. Takže na mesiac som šla na podporu ale popri tom som ešte robila na brigádu tak aby mi bola vyplatená podpora. Potom materská a po materskej som si len dočerpala podporu kde bol manžel súčasne na materskej a potom som šla znova na rodičák.

nasasa_1
23. apr 2019

Podla toho z coho by si mala viac penazi, ci z pnky alebo z podpory, inak to mas asi jedno vlastne

matkaleskova
23. apr 2019

Ak sa ti da chod na PN a potom az na urad, tak ci tak skoncis ako nezamestnana a na ten urad budes musiet ist... dolezite ale je aby si z toho dobre vysla aj financne, ked budes na PN fakt budes musiet byt opatrna a vychadzky dodrziavat :/

lavender21
23. apr 2019

@nasasa_1 nie je to jedno, lebo podporu môže vyčerpať kedykoľvek a potom po materskej už na PN-ku nepôjde. Takže keď bude teraz PN, potom materská a potom podpora, tak dlhšiu dobu na tom bude finančne lepšie, ako keby šla teraz na podporu...

lubik87
23. apr 2019

@kerstina to je podľa mňa totálna hlúposť

bronik89
23. apr 2019

@kerstina ako načo takéto hlúposti tu šíriš. Je to k niečomu dobré?

kerstina
23. apr 2019

@bronik89 co je na tom hlupost? Aj zneuzivanie systemu znizuje karmu

magda2159
23. apr 2019

@ona12 ak sa dá chod na PN finančné sa to viac oplatí

evittam
23. apr 2019

Suhlas s
@lavender21
Napisala to jasne a najlepsie.

evittam
23. apr 2019

@kerstina Znižuje karmu? 😂😂😂😂😂

kerstina
23. apr 2019

@evittam jasnee 😁 ved ked sa niekto tvari ze je chory a nie je. Aby si to neprivolali. Ja som na taketo poverciva 🙃

marlenka222
23. apr 2019

@ona12 jaj Bože žena čo riešiš? Moja známa tiež tak špekulovalo, a šak viac peňazí lebo jej bude treba a prd makový. O dieťa prišla a dodnes nema. Už je tomu 2 roky. Ber čo je a nespekuluj. (Ja nechcem byť hnusná, mám 2 deti doma sama, ale človek si musí vybrať buď peniaze alebo dieťa a takým ktoré takto špekulujú a zle sa im vodi, by som iba zhodnotila- karma je sviňa. A čo si čakala že budeš mať všetko?)

evittam
23. apr 2019

@kerstina Mat tvoje problémy.😁😉

evittam
23. apr 2019

@marlenka222 A co mate stále s tou karmou? Ona nepytala radu prečo nema špekulovať. Takze co ty riesis niekoho karmu.😁
Odpoveď dostala. Ak ma možnosť najskor PN, po MD podpora. Ak nechce byt obmedzovana tak podpora ale tiez musí pocitat a tym,ze musi dodržiavať povinnosti uchádzača o zamestnanie. A mozno dokonca aj bude dovod na PN. Nikto nevie co bude zajtra....
@ona12

marlenka222
23. apr 2019

@evittam riešiť niečo v 4tt a to ešte aj tak že o 2-3 mesiace má prísť... Všetko predčasne

evittam
23. apr 2019

@marlenka222 Ale to je hadam jej vec nie nasa. Pýtala sa uplne na nieco ine. To,ze to riesi kedy to rieši je jej vec a teba je do toho prd.
Pre mna je zase zaujimave,ze v 4.tt vie ze je uz tehotna-ale uz som si zvykla na MK že ženy tu uz vedia pomaly v 1.tt. A neriešim.

tehula
23. apr 2019

Ale pokial neoznami zamestnavatelovi tehotenstvo tak nie je v ochrannej lehote. A kedze uz oznamili org. zmeny, ktore sa jej tykaju, tak uz ju tehotenstvo pred vypovedou ci zrusenim miesta neochrani.

Poloz si otazku, co by si si vybrsla keby si tehunebola. Akoby si tu situaciu riesila?

marlenka222
23. apr 2019

@tehula a neoznamuje sa tehotenstvo až po vydaní tehot.knizky? Cca 12 týždeň

evittam
23. apr 2019

@marlenka222 Tehotenstvo môžeš oznámiť kedy len chces.

evittam
23. apr 2019

@tehula V OL uz je lebo je tehotna. Je v 8mesacnej OL t.j.splna podmienky nároku na MD.
Neriesime ochranu pred výpoveďou, nakolko sa rusi firma cize aj keby uz tehotenstvo oznamila tak ak sa rusi firma jej to nepomôže.

marlenka222
23. apr 2019

@evittam nemusíš ho aj preukázať? Lebo oznámiť môžeš že aj že si z vesmíru a loď ti odlieta v noci pravidelne

marlenka222
23. apr 2019

@evittam lebo toto by s kľudom využívalo 9 z 10zien oznámiť že je tehotná, len tak bez dokladu a potom bum bac len aby čo z toho kaplo

evittam
23. apr 2019

@marlenka222 Záleží od zamestnávateľa. A lekar ti moze dat potvrdenie. Ja som napr.ani raz nedavala prefotenu tehotenskú knizku... A čo konkretne z toho "kapne"?

Strana
z2