icon

Som v ochrannej lehote a beriem podporu. Z čoho sa mi vypočíta materská?

lukinaaaa
7. júl 2021

Dobrý deň, v apríli mi skoncil rodičak, následne som sa na jeden deň zamestnala aby sa mi obnovilo NP. Som v ochrannej lehote a momentálne poberám podporu. Chcela by som sa spýtať z čoho sa mi bude počítať materská dávka? Z toho jedného dňa čo som odrobila alebo mi bývali zamestnávateľ vypočíta nejaký PVDZ nakoľko DVZ z minulého roka nemám. Dakujem

natalienka12
7. júl 2021

Bola si tehotna uz v ten jeden den, ktory si “odrobila” ?

lukinaaaa
autor
7. júl 2021

@natalienka12 áno , viem ze nárok mam ale chcela by som vedieť z čoho sa mi to bude rátať

natalienka12
7. júl 2021

@zalka Tvoj názor?

lilinka88
7. júl 2021

Na materskú nastupuješ kedy?

lukinaaaa
autor
7. júl 2021

@lilinka88 5.10

zalka
7. júl 2021

@lukinaaaa tvoja materská sa bude rátať z roku 2020, tam si príjem nemala, takže podľa toho čo ti potvrdí mzdárka u ex zamestnávateľa tak podľa toho budeš mať MD.
Poberáš tehotenské?

lukinaaaa
autor
7. júl 2021

@zalka áno, poberám tehotenské

zalka
7. júl 2021

@lukinaaaa priznali ti v inej výške ako minimálnej?

lukinaaaa
autor
7. júl 2021

@zalka papier ešte nemám, ale podľa toho čo mi prišlo na účet tak minimálne

zalka
7. júl 2021

@lukinaaaa treba sa s mzdárkou dohodnúť, aby nenapísala somariny ... potom

lukinaaaa
autor
7. júl 2021

@zalka môžete mi vysvetliť na čo si mám dávať pozor a ako sa s ňou dohodnúť? Ďakujem veľmi pekne za rady

zalka
7. júl 2021

@lukinaaaa aby dala mzdu akú by si re álne dosiahla ... a nie len základnú zo zmluvy čo si mala u toho zamestnávateľa. Ak šli mzdy hore počas tvojej RD tak môže dať kludne aj mzdu nejakej kolegine čo robila to čo ty, na tej istej pozícii.

lukinaaaa
autor
7. júl 2021

@zalka veľmi pekne ďakujem, krásny deň prajem

zalka
7. júl 2021

@lukinaaaa ak by si šla na PN tak by si videla z akého VZ by ti ju rátali .. a z toho by rátali aj MD.