Spätné získanie tehotenského príspevku
Čítala som, že je možné získať tehotensky prispevok 3 roky spätne. Predtým som pracovala v zahraničí kde som mala príjem v čistom cca 2000e z toho mi vyšla materska cca 700e . V tom čase som už bola nezamestnaná na úrade prace a poberala dávku v nezamestnanosti. Je možné, že by mi schválili ten tehotensky príspevok?
vtedy platili ine ochranne lehoty ak si nebola zamestnana tak nebol narok
@mamina7070 zaujimave. Myslela som si to isté aj na materskú dávky a tu mi uznali. Ďakujem
teraz plati ze musis otehotniet najneskor do pol roka od skoncenia prac pomeru ale predtym to tak pre tehotenske nebolo
bez presnych datumov sa neda nic povedat alebo si daj ziadost a uvidis
bez presnych datumov sa neda nic povedat alebo si daj ziadost a uvidis
@mamina7070 pracovný pomer mi skončil 20.08.2022 u Dr som bola niekedy 27.08.22 tam som už bola v 8tt.
@anonym_autor to ťažko ...Žiadosť o tehotensky príspevok po určitom týždni si musíš podať u máš a musí ti to potvrdiť tvoj gynekológ ku ktorému chodíš do poradne. Nedá sa to spätne , rodičovský je iné ako toto
Podmienky sa posudzuju k vzniku naroku, to ze si ho mozes tri roky spatne uplatnit je sice pravda ale iba v pripade "ak si si zabudl podat ziadost" a podmienky si v tej dobe, ked by ti normalne narok vznikol splnala (a podmienky platne k tomu datumu). Ak si ich splnala tak vies spatne poziadat, ak nie tak nie.
@anonym_autor to ťažko ...Žiadosť o tehotensky príspevok po určitom týždni si musíš podať u máš a musí ti to potvrdiť tvoj gynekológ ku ktorému chodíš do poradne. Nedá sa to spätne , rodičovský je iné ako toto
@anonym_d63973 nemas pravdu, da sa poziadat az tri roky spatne, ak samozrejme ziadatel splnal podmienky (naopak o rodicovsky sa da poziadat iba 6M spatne).
@mamina7070 pracovný pomer mi skončil 20.08.2022 u Dr som bola niekedy 27.08.22 tam som už bola v 8tt.
@anonym_autor ochranna lehota sa menila 1.6.2022 - od vtedy je do 180 dni od ukoncenia PP (pred tym bola, ze si musela otehotniet kym PP trval), ak si teda splnala aj podmienku 270 dni ku 13. tyzdnu, mala by si splnat podmienky a skusila by som to 🙂

vtedy platili ine ochranne lehoty ak si nebola zamestnana tak nebol narok