icon

Stíham materskú?

vvverunkaaa
27. nov 2020

Ahojte, prosim vas, mam v tom zmatok. 🙂 prvy syn bude mat 6.6.2021 3 roky. PP trva. Teraz mi vychadza nastup na MD 30.5.2021, rodit by som mala njekedy v juli. Chcem sa spytat, ako to je? Stiham matersku alebo nie? Je to tak ze musim porodit do 3 rokov prveho dietatat alebo staci ze mam narok na matersku pred dovrsenim 3 rokov? Dakujem. Mam v tom spanielsku dedinu 🙂

nelca0510
27. nov 2020

Stihas

mogaa
27. nov 2020

@vvverunkaaa nestíhaš...teda nárok na materskú samozrejme budeš mať, ale nie je to už reťazová materská keďže porodíš až ked staršie dieťa bude mať 3roky.....

vvverunkaaa
autor
27. nov 2020

@mogaa tym padom sa mi bude pocitat z coho? Respektive ako? Och. Ale dakujem! 🙂

julka1990
27. nov 2020

@vvverunkaaa stihaš .. podstatný je nastup na matersku dovolenku nie narodenie dieťaťa .. ani pri prvej si nedostavala matersku narodením dieťaťa ale nastupom na matersku nie? .. tak sa ti bude počítať z toho PP ktorý ti trva pokial nemaš niečo iné ešte

e1i
27. nov 2020

@mogaa mne kamoška vravela ze musí byť na materskej už v čase dovŕšenia 3 r prvého. Čiže teoreticky reťazová bude aj keď sa dieťa narodí mesiac po 3 r. prvého dieťaťa

lula313
27. nov 2020

Ja mám kamosku, ktorá to takto tesne lizla a pozeralo sa v jej prípade ako na reťazovú. Dôležitý bol vraj nastup na nu

daniela1911
28. nov 2020

@vvverunkaaa dôležitý je nástup na materskú dovolenku, nie samotný pôrod. Keďže nastúpiš na druhu MD v čase RD - je to reťazcový pôrod

vvverunkaaa
autor
28. nov 2020

Dakujem este raz, za odpovede 🙂 drzte sa v zdravi zeny 🙏🏻💪🏼☺️