Stratím rodičovský príspevok, ak dieťa pôjde do škôlky?
Ahojte, malého dávam do škôlky od septembra bude mať ešte len 2 ročky, davam ho do štátnej škôlky, otázka znie neprídem o rodičovský príspevok však? Lebo mi to vrta v hlave a potrebujem sa uistit u maminiek ktore dali take malé dieťa do ŠŤASTNEJ ŠKÔLKY boli doma a rodičovský poberali dakujem pekne za každý komentár
Na rodičovský príspevok máš nárok do 3 rokov dieťaťa.
Moja bola aprílová, nastúpila minulý september a normálne som dostávala RP.
Iné by to bolo, ak by si si žiadala príspevok na jasle či ako presne sa to volá... vtedy myslím, že by ti rodičovský zanikol.
@sajmonka_1216 ahoj a davala si do štatnej škôlky? A este jedna otazka nedavala si nikde ziadne papiere ze davas dieťa do škôlky? Dakujem velmi pekne 🙂
@sarinka731 rodičovský ti normálne ostáva do 3 rokov veku dieťaťa. Je jedno, či chodi do škôlky, jaslí alebo či ty pracuješ. Moja mala je tiež od 2 rokov v škôlke.
@sarinka731 rodičovský ti normálne ostáva do 3 rokov veku dieťaťa. Je jedno, či chodi do škôlky, jaslí alebo či ty pracuješ. Moja mala je tiež od 2 rokov v škôlke.
@lenuska9999 ahoj a davala si do štatnej škôlky?
@sajmonka_1216 ahoj a davala si do štatnej škôlky? A este jedna otazka nedavala si nikde ziadne papiere ze davas dieťa do škôlky? Dakujem velmi pekne 🙂
@sarinka731 áno, do štátnej. A na sociálku som písala až pri dosiahnutí 3 rokov dieťaťa. Tam sa vtedy dáva také tlačivo, že ako je o dieťa postarané.. či je v MŠ, či doma atď atď.. dovtedy som nikomu nič neoznamovala 🙂
@sarinka731 áno, do štátnej. A na sociálku som písala až pri dosiahnutí 3 rokov dieťaťa. Tam sa vtedy dáva také tlačivo, že ako je o dieťa postarané.. či je v MŠ, či doma atď atď.. dovtedy som nikomu nič neoznamovala 🙂
@sajmonka_1216 a chodila si do prace alebo si bola doma ? , ako to mala zvladla v škôlke myslim? A co choroby bola často chorá? Uz sa to bliziytak zistujem co a a ako trochu sa aj bojim 🫣
Bola som doma kým deti boli v škôlke normálne som brala rodička ďalej
@sajmonka_1216 a chodila si do prace alebo si bola doma ? , ako to mala zvladla v škôlke myslim? A co choroby bola často chorá? Uz sa to bliziytak zistujem co a a ako trochu sa aj bojim 🫣
@sarinka731 áno, ja som v septembri nastúpila do práce tiež, učím v MŠ, do ktorej chodí aj moja dcéra 🙂 Zvládala to super od prvého dňa, ale my sme tam často chodili pozrieť ku kolegyniam aj predtým, takže bola skoro ako doma..
a tie choroby, no áno, tie boli často.. max. 2 týždne v MŠ, potom 2 - 3 týždne doma.. pomáhala mama, svokra a keď sa nedalo inak, tak bohužiaľ, OČR.
@sajmonka_1216 to sa nedáva na sociálku ale na úrad práce.
@sajmonka_1216 to sa nedáva na sociálku ale na úrad práce.
@3petka môže byť, už si to nepamätám presne, pardon
@3petka môže byť, už si to nepamätám presne, pardon
@sajmonka_1216 v pohode, ja som len opravila aby to autorku nezmiatlo
@sarinka731 kriste pane ešte koľko krat tu bude ta otázka? 🤦♀️

Na rodičovský príspevok máš nárok do 3 rokov dieťaťa.
Moja bola aprílová, nastúpila minulý september a normálne som dostávala RP.
Iné by to bolo, ak by si si žiadala príspevok na jasle či ako presne sa to volá... vtedy myslím, že by ti rodičovský zanikol.