icon

Stratím rodičovský príspevok, ak dieťa pôjde do škôlky?

sarinka731
2. aug 2025

Ahojte, malého dávam do škôlky od septembra bude mať ešte len 2 ročky, davam ho do štátnej škôlky, otázka znie neprídem o rodičovský príspevok však? Lebo mi to vrta v hlave a potrebujem sa uistit u maminiek ktore dali take malé dieťa do ŠŤASTNEJ ŠKÔLKY boli doma a rodičovský poberali dakujem pekne za každý komentár

sajmonka_1216
2. aug 2025

Na rodičovský príspevok máš nárok do 3 rokov dieťaťa.
Moja bola aprílová, nastúpila minulý september a normálne som dostávala RP.
Iné by to bolo, ak by si si žiadala príspevok na jasle či ako presne sa to volá... vtedy myslím, že by ti rodičovský zanikol.

sarinka731
autor
2. aug 2025
@sajmonka_1216

Na rodičovský príspevok máš nárok do 3 rokov dieťaťa.
Moja bola aprílová, nastúpila minulý september a normálne som dostávala RP.
Iné by to bolo, ak by si si žiadala príspevok na jasle či ako presne sa to volá... vtedy myslím, že by ti rodičovský zanikol.

@sajmonka_1216 ahoj a davala si do štatnej škôlky? A este jedna otazka nedavala si nikde ziadne papiere ze davas dieťa do škôlky? Dakujem velmi pekne 🙂

lenuska9999
2. aug 2025

@sarinka731 rodičovský ti normálne ostáva do 3 rokov veku dieťaťa. Je jedno, či chodi do škôlky, jaslí alebo či ty pracuješ. Moja mala je tiež od 2 rokov v škôlke.

sarinka731
autor
2. aug 2025
@lenuska9999

@sarinka731 rodičovský ti normálne ostáva do 3 rokov veku dieťaťa. Je jedno, či chodi do škôlky, jaslí alebo či ty pracuješ. Moja mala je tiež od 2 rokov v škôlke.

@lenuska9999 ahoj a davala si do štatnej škôlky?

sajmonka_1216
2. aug 2025
@sarinka731

@sajmonka_1216 ahoj a davala si do štatnej škôlky? A este jedna otazka nedavala si nikde ziadne papiere ze davas dieťa do škôlky? Dakujem velmi pekne 🙂

@sarinka731 áno, do štátnej. A na sociálku som písala až pri dosiahnutí 3 rokov dieťaťa. Tam sa vtedy dáva také tlačivo, že ako je o dieťa postarané.. či je v MŠ, či doma atď atď.. dovtedy som nikomu nič neoznamovala 🙂

sarinka731
autor
2. aug 2025
@sajmonka_1216

@sarinka731 áno, do štátnej. A na sociálku som písala až pri dosiahnutí 3 rokov dieťaťa. Tam sa vtedy dáva také tlačivo, že ako je o dieťa postarané.. či je v MŠ, či doma atď atď.. dovtedy som nikomu nič neoznamovala 🙂

@sajmonka_1216 a chodila si do prace alebo si bola doma ? , ako to mala zvladla v škôlke myslim? A co choroby bola často chorá? Uz sa to bliziytak zistujem co a a ako trochu sa aj bojim 🫣

parvinka0001
2. aug 2025

Bola som doma kým deti boli v škôlke normálne som brala rodička ďalej

sajmonka_1216
4. aug 2025
@sarinka731

@sajmonka_1216 a chodila si do prace alebo si bola doma ? , ako to mala zvladla v škôlke myslim? A co choroby bola často chorá? Uz sa to bliziytak zistujem co a a ako trochu sa aj bojim 🫣

@sarinka731 áno, ja som v septembri nastúpila do práce tiež, učím v MŠ, do ktorej chodí aj moja dcéra 🙂 Zvládala to super od prvého dňa, ale my sme tam často chodili pozrieť ku kolegyniam aj predtým, takže bola skoro ako doma..
a tie choroby, no áno, tie boli často.. max. 2 týždne v MŠ, potom 2 - 3 týždne doma.. pomáhala mama, svokra a keď sa nedalo inak, tak bohužiaľ, OČR.

3petka
4. aug 2025
@sajmonka_1216

@sajmonka_1216 to sa nedáva na sociálku ale na úrad práce.

sajmonka_1216
4. aug 2025
@3petka

@sajmonka_1216 to sa nedáva na sociálku ale na úrad práce.

@3petka môže byť, už si to nepamätám presne, pardon

3petka
4. aug 2025
@sajmonka_1216

@3petka môže byť, už si to nepamätám presne, pardon

@sajmonka_1216 v pohode, ja som len opravila aby to autorku nezmiatlo

anonym_208d66
4. aug 2025

@sarinka731 kriste pane ešte koľko krat tu bude ta otázka? 🤦‍♀️