icon

Tehotenská dávka - rada

mery223
7. apr 2021

Chcem sa opytat či ste doktorka už vyplnali žiadosť potrebujem poradiť z dacim ďakujem 😉

tanikka
7. apr 2021

vypĺňa to lekár pokiaľ viem, u neho si musíš aj tlačivo pýtať 🙂

lesana25
7. apr 2021

Vieš, že tu nepíšeš svojej pani doktorke?

macoputi
7. apr 2021

tlačivo vyplna lekár, ale treba aj žiadosť vyplniť online ...prikladám link možno sa to dá aj osobne priamo na socialnej poisťovni ...https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/podanie-b...

mery223
autor
7. apr 2021

Áno viem že vypĺňa lekar lenže druhu stranu si už musíte vy a tam potrebujem poradiť

petamich
7. apr 2021

@mery223 dnes som to vyplnala a podavala elektronicky, co by si potrebovala?

mery223
autor
8. apr 2021

@petamich neviem ktoré mám dať keďže som na PN a počas tej PN má prepustili z roboti keďže my končila zmluva

macoputi
8. apr 2021

Najlepšie podľa mna zavolať na sociálnu poisťovňu oni budú najlepšie vedieť poprípade sa priamo tam opýtať keď budeš odovzdávať papiere

nikussska55
8. apr 2021

Dievčatá, ja som práve kontaktovala sestričku, či už vyplnala žiadosť o tehotenské, či už ma nejakú skúsenosť. Ze nie a ze si ja mam zavolať do soc poisťovne. Dajú tlačivo aj mne teda? Alebo ho môžem niekde stiahnuť?

macoputi
8. apr 2021

Jedno tlačivo dá gynekológ a druhé to žiadosť dá sa elektronicky podať ale to už treba mat aj od gynekológa papier Lebo žiada to potom aj to tlačivo okopirovane

natalala
8. apr 2021

@mery223 a nie je to tak, ze ak si nezamestnana, tak nemas narok na tehotensky prispevok?

mery223
autor
8. apr 2021

@natalala nie informovala som sa ak mám tých 270 dni tak mám nárok ale ďakujem Vám za odpovede 😉

petamich
8. apr 2021

@natalala narok ma lebo je zrejme v ochrannej lehote ak ju prepustili ked uz bola tehotna ale teda skoncila jej zmluva je to tak @mery223? ja by som povedala, ze dat tam (zrejme) posledneho zamestnavatela, kedze je tam ochranna lehota ale ani diva svina netusi 🤷‍♀️ asi radsej zavolat v tomto pripade 🙂

petamich
8. apr 2021

@nikussska55 tlacivo ti musi potvrdit gynekolog vzdy a potom ho treba zaniet, poslat postou alebo podat elektronicky (pripaja sa tam fotka, scan), tlaciva vraj nie su volne dostupne alebo vytlacitelne a ma ich iba gynekolog

mery223
autor
9. apr 2021

@petamich áno bola som tehotná a keďže vedeli že sa tak skoro nevratím tak má prepustili
Áno volala som si tam ale ďakujem 😉

nituss
10. apr 2021

@mery223 Ahoj, ja som tiez v OL a bola som v socialke sa na to opytat priamo a povedali mi ze mam zaznacit zamestnanec a napisat ze som v OL a posledneho zamestnavatela 🙂

alex5896
25. apr 2021

@macoputi prosím Vás a príde vam aj dake potvrdenie ze to prijali v SP cez e-formular.

petamich
25. apr 2021

@alex5896 SMS potvrdzujuca pride

macoputi
9. máj 2021

@alex5896 áno prišlo mi asi po 3 týždňoch zo sociálnej vyrozumenie

macoputi
9. máj 2021

@alex5896 ale ja som to odovzdávala osobne

nicci254
13. okt 2021

Ahojte,neviete ci tlacivo treba podat do SP presne na konci toho 13teho tyzdna alebo aj neskor staci? 13 tyzden mi konci 29.10 ale k lekarke idem najblizsie az 10.11(to uz budem v 15tom tyzdni).Neviem ako to vyplacaju, nechcela by som prist o ziadne peniazky 🙂 vdaka

xmischelkax
13. okt 2021

@nicci254 Stačí aj neskôr, vyplatia Ti to aj spätne.

nicci254
14. okt 2021

@xmischelkax vdaka 🙂