Tehotenské a materská
Ahojte , môžte mi poradiť dievčatá ?Som tehotná , čakám na zmluvu lebo mi končí koncom januára , tehotenské som si zažiadala , ale ak by mi zmluvu nedali ako to potom je ? Odrobené mám len mi ide o to aktívne poistenie , že keď nebudem zamestnaná napríklad , v máji mám ísť na materskú , ale spĺňam odrobenené dní ako to potom je ?
Nestačí splniť podmienky k 13tt? To by si mala mať.
@thereisabear áno čo sa týka tehotenského tak áno , to spĺňam ale čo sa týka potom materskej ?
Som na tom tak isto. Otehotnela som v auguste, v auguste mi skončila zmluva. O tehotenské som si ziadala už keď som bola bez práce, ale bola som v ochrannej lehote a priznali mi to. Tak isto by to malo byt s materskou. Pokiaľ budeš mat tých 270 dní NP tak nárok mat budeš..
Nakoľko ste otehotnela počas trvania pracovného pomeru, ste v 8 mesačnej ochrannej lehote a teda ak spĺňate 270 dní nemoc.poistenia za posledné 2 roky,máte k 13.tt nárok na tehotenské a následne aj na materské

@paris1813 ak si tehotná a oznámila si to zamestnavatelovi, si zo zákona v ochrannej lehote, a vyhodiť ta nemôžu, takže zmluvu by ti mali predĺžiť