Tehotná na úrad práce

misul78
31. mar 2014

Skončila mi práca na dohodu a momentálne som nezamestnaná ale aj tehotná. Viem, že sa musím ísť hlásiť na úrad práce. Budem musieť nosiť aj potvrdenia, že si hľadám prácu? Ak áno, dá sa tomu nejako vyhnúť? Veď to by bolo totálne trapošenie chodiť s bruchom po firmách pre razítka.

karabashka
31. mar 2014

@misul78 no zrejme sa tomu nevyhneš..jedine ak by si mala problemy a bola si na PN.

mycuskaa
31. mar 2014

No ja čo som čítala na nete tak majú právo od teba pýtať potvrdenia že si hľadáš prácu až pokial nenastúpiš na materskú. Ale tak asi záleží aj na tých ľuďoch čo tam robia.

sashabb
31. mar 2014

@misul78 záleží od dotyčnej, ktorá ťa bude mať na starosti. Niekedy musiš a niekedy stačí prefotená tehu knižka a nemusiš nosiť razítka

nice202
31. mar 2014

ja som tehotna a na UP. Chodit musim, ale iba kazde tri mesiace. Peciatky netreba, staci, ak preposles email z profesie, ze si si hladala pracu cez net.

slniecko154
31. mar 2014

@misul78 vobec nemusis "traposit" s peciatkami, uplne postaci ak prinesies vytlaceny email o tom, ze si niekde posielala ziadost o prijatie do zamestnania

sashabb
31. mar 2014

Ja si myslim, že zakladatelke ide celkovo o hladanie zamestnania. Je jedno či razitko či poslanie mailu. Ide o to aby nemusela preukazovať, že si hladá prácu keďže je tehotná.
Pretože aj to poslanie mailu je uplne zbytočné, keďže robotu jej nikto nedá.

renaatka
31. mar 2014

Koceny aj mna caka zaevidovanie na UP su ktomu potrebne nejake papiere /v zivote som tam nebola tak aby som nemusela chodit na 2krat.. dakujem pekne za odp.

beus15
1. apr 2015

@renaatka ja som tam dnes bola prvý krát.Dala mi taký papier čo musíš vyplniť.a keď niečo nevieš tak by ti mala pomoct vyplnit.Potom ja som doniesla prefotený vyučny list,potom papier o ukoncení práce kde som naposledy pracovala na veľkú zmluvu.ja som tieto papiere pre istotu prefocovala 2 krát.A 25 mája mám prísť naspäť ,povedia mi či ma prijali.