Ukončenie materskej. Ako sa riešia posledné dni?
Ahojte, 26.8. mi konci materska, vlastne 15.8. príde materské z júla, mám otazku ako sa riesia tie posledné dni? Tých 11 co zostane? Preplácajú to ešte nejako o další mesiac? Ďakujem 🙂
@beatrice1111 konci vam materska alebo rodicovsky?
Ak.vam konci materska a bola ste si dat ziadostno rodičovský príspevok tak vam vyplatia cely ak vam konci rodičovský po dovrseni 3r. Tak nic bud idete sa nahlasit ako nezamestnana alebo do.prace ;)
@barus26 ďakujem 🙂
@beatrice1111 Materské dostávaš za kalendárne dni. Nezabudni si potom vybaviť prechod na RD. Za august dostaneš v septembri materské za posledné augustové dni a aj rodičovský príspevok, ten sa už nekráti a vyplácaný je za celý mesiac.
@lesana25 kedy je dobre to vybaviť? Nejako začiatkom augusta? Môže sa aj takto skôr?
@beatrice1111 skôr nie, ak si dobre spomínam najprv som si bola po skončení md na sociálnu poisťovňu po doklad o poberaní materského a s tým potom na upsvar vybaviť rodičovský. Neviem či sú teraz už nejak prepojení 🤷♀️
@beatrice1111 stačí vybaviť až keď ti skončí materska, skôr to riešiť nebudú keďže potrebuju zo SP doklad do kedy ti materska trvala a oni to vystavia až keď ti skončí.. Ale už netreba aby si to doložila ty, sami si to vyžiadajú. Ale tu ziadost o RD musíš podat na UPSVaR
Ďakujem vam 🙂
@beatrice1111 pokial ti 26.8. konci materska, tak v pondelok 29.pojdes do SP a vypýtas si papier o jej skončení a ten spolu s ostatnými vecami prilozis k žiadosti o RP. Skor to nema žiadny význam riesit. Vsetko mas ma web stranke UPSVaRu

@beatrice1111 jasne. Vypláca sa to spatne, takze ti ešte príde v septembri materska za 26 dni…